L’Alcúdia destinarà el 17% del seu pressupost a Educació

0
377

El Consell Escolar Municipal de L’Alcúdia dona ahir el seu vist i plau al pressupost municipal d’educació. Un pressupost que s’eleva a 1.450.000 € suposant un 17% del total del pressupost municipal.
Cal destacar l’increment de 100.000 € en la partida d’ajudes i subvencions. Aquesta partida inclou ajudes al transport, compra de tabletes portàtils per a tots els alumnes de cinquè de primària, ajudes per a la compra de llibres a tots els alumnes dels centres de l’Alcúdia, des d’infantil fins batxillerat i per a la compra d’ordinadors als alumnes universitaris i de graus superiors.
La novetat més important que ha presentat el govern de Robert Martínez ha estat la voluntat de crear un banc de llibres permanent per a tots els alumnes assolint la gratuïtat total dels llibres de text. El proper curs l’ajuntament es farà càrrec del cost total dels llibres de text per als alumnes, donant a cada escola la quantitat equivalent a 180 € per alumne de Primària, d’aquesta manera cada escola podrà comprar els llibres per als alumnes que en finalitzar el curs hauran de tornar per a poder ser reutilitzats. La campanya s’estendrà durant quatre anys més variant el seu pressupost en funció de les necessitats dels diferents cicles i té previst dur-se a terme també en la etapa d’Educació Secundària obligatòria en un futur immediat.
Un altra novetat important serà la inversió en la construcció d’una nova biblioteca municipal que compta amb un pressupost de 350.000€.
L’ajuntament de L’Alcúdia fa palesa una clara i decidida vocació social en demostrar la seua aposta educativa malgrat la recent publicació de la Llei de Règim de bases locals que regula les condicions de la gestió municipal i els eximeix de qualsevol responsabilitat educativa. Deixa clar que les polítiques de proximitat fetes per als ciutadans poden i deuen ser també competència municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here