CC OO i EU reclamen més inversions i polítiques «comunes» de la comarca contra l’atur

0
270
Josep Antoni Carrascosa

Asensio Garcia

Els dirigents comarcals de CC OO i d’EU-PV coincideixen en la «necessitat» de fer «polítiques comunes contra l’atur a la Ribera», én declaracions realitzades als mitjans de comunicació després de reunir-se a la seu del sindicat d’Alzira.

El secretari comarcal de CC OO, Josep Antoni Carrascosa ha manifestat que els juntaments «deurien aportar més recursos», en considerar «insuficients» els 2,5 milions d’eruos que destinen. A més ha exigit «més inversions públiques» i ha ficat com exemple la «necessitat» de construir 5.000 vivendes protegides a la comarca.

Hi ha molta fam

Carrascosa ha demanat a EU que presenta mocions en els consistoris perquè els programes de contratació de treballadors temporals «comencen en març i no a l’estiu» donat que «hi ha molta fam».

Per la seua part el coordinador comarcal d’EU-PV, Asensio Garcia, ha mostrat la seua «preocupació per la destrucció de llocs de treball i la crisi que viu el sector agrari».  Garcia asegura que «no veig la recuperació» sobre tot a la comarca on «la mitjana de l’atur supera a la del País Valencià». S’ha mostrat favorable a «l’austeritat» però contari «a les retalles en el serveis públics».

Canibalisme laboral

Polítics i sindicalistes han proferit qualificacions molt dures contra les ETT; «són unes depredadores de la dignitat dels treballadors» deia el diriget d’EU, mentre Carrascosa destacava «el canibalisme laboral» existent entre els treballadors emigrants i els valencians davant qjue les empreses de contractació «paguen el 50% del salari que correspon».

Iván Martínez i Felipe He

Dirigents d’EU-PV i de CC OO en la roda de premsa

rnandis, tot dos d’EU-PV han lamentat la «temporalitat» de les contratacions, que suposen el 95% davant el 5% de les contractcions fixes i indefinides i amb un 35% de contratacions parcials entre les que hi han de 8 hoires setmanals.

A la Ribera l’atur s’ha reduït durant el 2013 en 1.615 persones quedant encara un total de 28.931 desocupats. Carrascosa ha driticat a l’administració per «vuidar de contingut i de recursos el Servef».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here