El compositor d’Alzira José Grau guanya el I Concurs per a Banda Simfònica Josep M. Lleixà

0
1001
Grau amb J. Revueltas al Gran Teatre
José Grau

L’obra Mountain Rhapsody de José Grau Benedito ha estat la composició guanyadora del 1r Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep M. Lleixà Subirats’ organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals.

 L’obra guanyadora és un poema simfònic que evoca les serralades i els paisatges d’una comarca interior de la província de València, tot mostrant els sentiments i emocions dels seus habitants, Los Serranos. Basant-se en temes populars, l’autor fa una combinació entre aspectes quotidians i llenguatges més elaborats que dibuixen uns contrastos entre tradicions i modernitat.

José Grau Benedito, fill i veí d’Alzira (Ribera Alta del Xúquer), té una llarga trajectòria en el món musical. Professor de Tuba, exerceix la seva tasca pedagògica en diferents centres entre els que es troba el Centre Professional de Música de la Societat Musical d’Alzira on desenvolupa les tasques de professor d’Harmonia i Anàlisi. Ha col·laborat amb diferents Bandes i Orquestres d’abast estatal com a músic i també ha desenvolupat una intensa feina com a compositor. Així, diferents obres seves han estat guanyadores en diferents concursos de composició de música festera i han estat interpretades i enregistrades per formacions bandístiques de gran prestigi.

El Jurat del Concurs, així com la Federació Catalana de Societats Musicals, vol felicitar al guanyador d’aquesta convocatòria i també vol agrair i felicitar a la resta de participants per la seva contribució amb l’esforç i dedicació que han demostrat en les seves obres, tot encoratjar-los a participar en futures edicions.

L’obra guanyadora és un poema simfònic que evoca les serralades i els paisatges d’una comarca interior de la província de València,  tot mostrant els sentiments i emocions dels seus habitants, Los Serranos. Basant-se en temes populars, l’autor fa una combinació entre aspectes quotidians i llenguatges més elaborats que  dibuixen uns contrastos entre tradicions i modernitat.

José Grau Benedito, fill i veí d’Alzira (Ribera Alta del Xúquer), té una llarga trajectòria en el món musical. Professor de Tuba, exerceix la seva tasca pedagògica en diferents centres entre els que es troba el Centre Professional de Música de la Societat Musical d’Alzira on desenvolupa les tasques de professor d’Harmonia i Anàlisi. Ha col·laborat amb diferents Bandes i Orquestres d’abast estatal com a músic i també ha desenvolupant una intensa feina com a compositor. Així, diferents obres seves han estat guanyadores en diferents concursos de composició de música festera i han estat interpretades i enregistrades per formacions bandístiques de gran prestigi.

Federació Catalana de Societats Musicals

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here