El Roscó de Reis supera la crisi i augmenta la seua venda a Alzira

0
385

El Roscó de Reis té el seu origen en la festa que el poble romà dedicava al deu Saturn al solstici d’hivern. A partir del segle III s’introduia en el dolç una fava seca i l’afortunat en trobar-la era proclamat rei de reis durant un determinat periode.

Este costum ha arrelat de forma progressiva als municipis de la Ribera, fins el punt que la crisi no ha evitat que augmentara el consum. Segons el forn de Salvador Llopis la venda «s’ha incrementat enguany en un 15%».

El clàssic roscó es fa amb farina, ous, mantega, sucre, rent, ratllat de llima i taronja, a més de troços de fruita confitada i nous. Al seu interior s’amaga la tradiciona fava, la figureta del rei i en el cas del roscó de Llopis «afegim dos sopreses per als xiquets».

El centenar Forn, que acaba de rebre l’insígnia d’or de la ciutat d’Alzira, fa uns roscons «personalitzats»; pare i fill manifesten que hi ha molts gustos i que ells atenen les

Roscó del Forn de S. Llopis

El costum del roscó és d’origen romà

 diferents i variades demandes dels clients, «uns el volen de crema, altres de trufa ó nata, mentre alguns demanen meitat d’una manera i meitat de l’altra».

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here