Baldoví s’acomiada de l’Ajuntament de Sueca després de 14 anys entre alcalde i regidor

3
517
Joan Baldoví a les portes de l’Ajuntament

El diputat nacional Joan Baldoví va comunicar ahir, durant la sessió plenària corresponent al mes de gener, la seua decisió de renunciar a la seua acta de regidor en l’Ajuntament de Sueca per no poder atendre, com ell voldria, les seues obligacions en el consistori. En el mes de novembre de 2011, Baldoví va resultar escollit diputat en el Congrés i va ser aleshores quan va començar a plantejar-se la impossibilitat d’exercir ambdós càrrecs.

Des d’eixe moment fins ara, Baldoví va anar delegant la majoria de les seues competències com a regidor en els seus companys de grup municipal. “El fet d’haver de residir a Madrid, almenys tres dies a la setmana, i la necessitat de desplaçar-me per tota la meua circumscripció, des d’Oriola fins a Vinaròs, han fet molt difícil compatibilitzar els dos càrrecs. No podia atendre adequadament la meua Regidoria i, per això, cal ser honest i renunciar a una ocupació quan creus que no la pots atendre degudament”. Després de meditar esta decisió, el fins a hui regidor es va referir al seu substitut, Salvador Giménez, com a una persona en la qual confia plenament, a l’igual que en el seu equip de Compromís, al qual va qualificar de competent, il·lusionant i lleial al seu poble. “Crec que és el moment de tancar un cicle. Pense que la renovació és saludable i que calen nous lideratges”, va afirmar Baldoví.

Balanç dels 14 anys en el consistori
El diputat nacional Joan Baldoví va fer també en el seu acomiadament un balanç dels 14 anys en l’Ajuntament. “Si he de ressaltar alguna de les coses per les quals em sent especialment orgullós, en la meua etapa de regidor de Cultura i Educació, va ser la construcció del nou Institut Joan Fuster, l’Escola de Necessitats Educatives Especials i la remodelació de la Casa Fuster”. Pel contrari, una de les situacions que més lamenta de tots estos anys és que no s’hagen pogut començar encara les obres en el col·legi Carrasquer. Dels anys com a alcalde, i d’estos dos anys i mig com a membre de l’equip de govern, es queda amb una constatació: “Sueca és un dels pobles amb un dels endeutaments més baixos de tota la Comunitat Valenciana. Crec que este és un bon balanç, i no és només mèrit meu, sinó també de tots els alcaldes i equips de govern que m’han precedit”.

Baldoví va remarcar, a més d’este baix endeutament, el fet que durant estos anys s’han pogut pressupostar obres molt importants que ara, en esta legislatura, s’estan inaugurant, com el nou edifici de la Policia Local, la pista esportiva Les Oliveretes, que s’ha inaugurat este matí oficialment, la Biblioteca, el Casal Jove, el nou Centre Ocupacional i l’Espai expositiu de la Casa Fuster. “Tot açò sense pràcticament ajudes de ningú, amb l’esforç únicament dels suecans i suecanes, exceptuant honrosíssimes excepcions”

Agraïments i disculpes
Baldoví va voler també en la seua intervenció demanar disculpes a totes les persones a qui havia pogut ofendre, fruit del seu caràcter i dels debats “acalorats” que s’han produït en els plens. “A vegades, he dit coses inapropiades, i no me’n vull anar d’ací sense demanar disculpes, tant als membres de l’oposició, com als ciutadans que s’hagen pogut sentir ofesos amb alguna de les meues paraules”. Va tindre també paraules d’agraïment cap als funcionaris que li han ajudat; els regidors i alcaldes que li han precedit, i dels quals va dir haver aprés moltíssim; els suecans i suecanes que van confiar en ell; i, sobretot, per al seu grup municipal, que sempre ha estat al seu costat. “Tant en els encerts, com en les erros que he pogut tindre, sempre he posat l’interés de Sueca i els suecans per davant”.

Per a concloure, Baldoví va fer menció dels quatre suecans que han aconseguit ser diputats en el Congrés, en concret dels dos que, a més, han tingut l’honor de ser també alcalde de Sueca: Bernat i Baldoví i ell mateix. “Si alguna vegada ens feren la pregunta de què ha sigut més important en la nostra vida, ser alcalde o diputat, estic segur que Bernat contestaria el mateix que jo: no hi ha honor més gran que ser alcalde del teu poble, per això done gràcies a la vida per haver sigut generosa amb mi i haver-me permés servir al meu poble tots estos anys”.

“Reitere, una vegada més, a l’alcade, a l’oposició, a l’equip de govern i, sobretot, al meu grup de Compromís, que de manera humil i absolutament generosa pose la meua experiència al llarg d’estos anys, i la poca o molta intel·ligència que m’haja pogut donar la mare naturalesa, al servei del meu poble, de Sueca, sempre que em necessiten. Gràcies, Sueca. Ha estat un honor”, va concloure Baldoví.

3 Comentarios

  1. De los «logros» que cita el señor Baldoví sobre su pacto con el PP no cuenta que él mismo fue ascendido a Director de la Escuela pública de adultos y su amigo secretario comarcal del Bloc fue obsequiado con unas extraordinarias vacaciones pagadas por la Conselleria de cultura en la Casa de Joan Fuster. Nadie caza sin perro,
    Ah, se me olvidaba : NO ha dimitido sino que LO HAN DIMITIDO. ¿por que será?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here