Gómez (Compromís): «Bastidas no pot passar de ser Robin Hood a Capità Moro»

0
288
Diego Gómez amb Mónica Oltra

Compromís per Alzira reclama informació i prudència respecte al pagament de part del deute de la Generalitat

Segons Diego Gómez: “Bastidas no pot passar de ser Robin Hood a ser el Capità Moro dient “Això ho pague jo!”

Després de la notícia del pagament de 1.266.000 euros del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament d’Alzira, rebuda amb bombo i platerets per l’Alcaldessa amb la lloança corresponent al Conseller Moragues, volem fer valoració de la mateixa.

En primer lloc cal dir que des de Compromís per Alzira exigim el total pagament del deute de la Generalitat com ho hem fet repetidament al llarg de la legislatura. Són diners que tots i totes hem avançat i que cal recuperar. Està clar que és una bona noticia aquest pagament per part de la Generalitat (fora del pressupost municipal), però cal recordar que encara falten vora 3 milions i mig per cobrar.
En segon lloc, exigim a l’equip de govern la màxima transparència en quin és el deute real de la Generalitat. La última notícia oficial que tenim és del 22 de maig de 2013 i ascendia a 4.592.000 €.
En tercer lloc, cal saber i consensuar què fem amb aquests diners. Des de Compromís per Alzira demanem una actuació prudent per part d’Elena Bastidas i el seu equip de govern. Perquè, tal vegada, siguen els únics diners que puga rebre l’Ajuntament donada la dolenta situació econòmica de la Generalitat Valenciana presidida pel Sr. Fabra i governada pel PP.

En tot cas, considerem que no es pot gastar o comprometre aquests diners a la babalà. Cal marcar pautes d’actuació i de gestió relatives a les necessitats de la nostra ciutat, no als projectes de capritx de la Sra. Bastidas. Cal fer números reals i cal xafigar la realitat de les necessitats d’Alzira.

Per tant, el que proposem és la convocatòria d’una Junta de Portaveus on s’informe d’aquest pagament, del deute pendent així com que es marquen i consensuen les pautes i concrecions per a invertir els diners rebuts.

En aquest sentit, Compromís per Alzira proposarà que es destinen principalment en dos actuacions a partir de les demandes que ens ha fet arribar la ciutadania alzirenya:

a) En la necessitat de crear ocupació i més recursos per a donar treball a les famílies on hi ha més aturats, a la gent amb manca de recursos i ocupació juvenil. Cal un pla de xoc efectiu des del departament IDEA per refermar una política urgent de creació d’ocupació amb els recursos suficients.

b) En la dotació de beques assistencials i ajudes directes a les necessitats dels dependents, dels majors i dels grups de població amb necessitats de compensació.

En conclusió, des de Compromís per Alzira anem a continuar exigint informació i transparència de la gestió i dels comptes públics. L’Ajuntament d’Alzira no pot continuar tapant les vergonyes i la mala gestió de la Generalitat Valenciana, perquè la ciutadania ha de conèixer on es destinen els seus impostos.

Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here