Alba Sánchez seguix els passos d’Estefania: «Tia, jo vull fer halterofilia com tú»

0
529
Fani i Alba dos grans campiones
Sánchez ha estat arropada per una ampla representació del consistori
L’alcaldessa amb Alba Sánchez

Alba escoltant el mestre Perea
Alba este matí en el gimnàs

Estefania Juan (Alzira, 1981) participava, fa set anys, al gimnàs Juliàn Perea en la Copa d’Espanya d’Halterofília i entre el públic estava la seua nebodeta, Alba de tan sols 9 anys, que va seguir la competició amb atenció i curiositat. A la fí de les actuacions, amb fermessa i decissió li digué; «tia, jo vull fer halterofília com tú».

És molt exigent amb sí mateix

Així començà la seua carrera esportiva, Alba Sánchez (Alzira, 1998) que va ser sotmesa com tots els aspirants a este esport, a la prova de la flexibilitat. «la prova de foc la ferem a sa casa, recorde que li vaig dir, Alba agafa el pal de la granera i fes sentadilles». Ni qué dir que superà la prova amb nota. «És molt exigent amb sí mateix, sempre vol superar-se, reunix les qualitats necessàries per ser una esportista d’èlit», confessava Estefania Juan a Riberaexpress, orgullosa de ser sa tia i l’espill d’esta estudiant de tercer d’ESO que este migdia ha rebut l’insígnia de plata d’Alzira de mans de l’alcaldessa, Elena Bastidas.

Sánchez reconeix que sa tia és el seu ídol «l’exemple a seguir». Fani, com l’anomenen familiarment, ha sigut campiona del món junior i tres vegades campiona d’Europa absoluta en la categoria de 48 kg. Les seues marques són 88 kg en Arrancada i 110 kg en Dos Temps. La seua deixeble, que farà 16 anys el pròxim 10 de gener, alça, ja, 79 kg en Arrancada i 100 kg en Dos Temps, dins la categoria de 58 kg.

Superar-me a mí i a totes

«No em sabrà mal que em supere, ella té que fer per superar-me a mi i a totes», diu la veterana haltera que li dona estos consells, «sempre li dic que té que competir amb ella, que siga ella i no es fixe amb les demés, esta és la clau per a guanyar».

Respecte a les possibles semblances entre tia i neboda, Estefania diu que Alba «és totalment diferent, ella té una gran massa muscular, té molta força és un bou i jo tinc que recòrrer a la velocitat per alçar les halteres».

Un diagnòstic amb el que coincideix, Julián Perea, el tècnic que es mostra molt orgullòs del que ja ha aconseguit amb este diamant esportiu a mitjan pulir. Perea , el seu ajudant Lorenzo Carrió i els components del Club Halterofília Alzira tenen clar que Alba Sánchez arribarà molt lluny, tant o més que la mítica, Mónica Carrió i que Gemma Peris i la seua tia Estefania que han pujat al més alt del podi a nivell europeu i mundial.

La distinció concedida per l’Ajuntament obeix als èxits acumulats en el 2013; campiona d’Europa sub-15, campiona d’Espanya absoluta, i tres rècords nacionals sub-17.

La primera autoritat local també li ha augurat un «futur prometedor, ens sentim molt orgullosos d’Alba i sabem que donarà moltes alegries a l’halterofília i a Alzira».

La menuda i fortíssima haltera local s’ha plantejat grans reptes per a l’any que comença; «quedar en bona posició en el Campionat d’Europa» per a poder classificar-se per a les Olimpiades Juvenils que es celebraran a Xina  el pròxim mes d’agost.

És la única atleta de l’halterofília valenciana i la més jove que entrena al centre d’alt rendiment de l’esport de les peses a Madrid.

Alba seguix, amb pas ferm, l’estela d’Estefania Juan, digna successora de la gran estrela local, hui jutgessa d’halterofília, Mónica Carrió.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here