L’Alcúdia i Benifaió es preparen per a rebre els Reis Mags d’Orient

0
535
El rei Melcior a l’Alcúdia

Els Mags a Benifaió

Una disparada de carcasses al parc de la Sénia marcarà, a les sis de la vesprada del diumenge 5 de gener, l’ arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’ Orient al poble de l’ Alcúdia.

L’ alcalde, Robert Martínez, serà l’ encarregat de rebre Melcior, Gaspar i Baltasar a la Casa Consistorial i els farà entrega de la clau màgica que obri totes les cases del poble per tal que puguen dur a terme la seua comesa. D’ aquesta manera es donarà inici a una cercavila en la que participaran diferents agrupacions de tot tipus, un centenar de personatges ens traslladaran a l’ època medieval, la comitiva reial s’ obrirà pas encapçalada pel Penó dels Montagut, el grup d’albades “Va de cant”, els Cabuts, l’associació juvenil “La Xerinola”, el Grup de Dansa l’Alcúdia i l’Escola de Dansa, el ballet “Rosadela”, els “Carboners Reials”, els Falconers, la Colla La Rosca, i enguany com a novetat també s’ uniran a la desfilada un grup d’ acròbates de la cort d’ Orient. Tots ells acompanyaran a S.M els Reis, i els seus patges, en un recorregut pels carrers del nucli antic de la localitat fins arribar al convent de Santa Bàrbara on els esperarà el tradicional betlem vivent, amb l’ infant Jesús i la resta de la Sagrada Família, és a dir, la verge Maria i Sant Josep.

En arribar al convent, cada grup oferirà un present al Jesuset ballant i cantant davant del pessebre. El Reis seran els últims en fer presència en l’ acte d’ adoració i a continuació es dirigiran a la plaça Tirant lo Blanc per saludar a totes aquelles persones, menuts i grans, que vulguen acudir. Una estrella de focs d’ artifici anunciarà al poble que els Reis un any més han arribat a l’ Alcúdia per omplir cada racó d’ il·lusió i per deixar els regals a totes les cases de la localitat.

En Benifaió la comitiva saldrá del colegio Santa Bárbara

El Ayuntamiento de Benifaió, en colaboración con la Falla Mitja Capa y las empresas Roquette y Choví, ultima los preparativos para la gran noche de reyes.
La tarde noche del domingo 5 de enero será mágica para los más pequeños de Benifaió. Sus Majestades Melchor, Gaspar y Baltasar visitarán el municipio en una cabalgata donde la comisión Falla Mitja Capa se ha encargado este año de protagonizar bajo la coordinación del consistorio.

La salida de la comitiva real con pajes y personajes del mundo de la navidad saldrá a las 17:00h desde el Colegio Santa Bárbara de la población para recorrer las principales avenidas (Avda, Caja de Ahorros, Avda Miguel Hernández, calle Santa Bárbara y Plaza Mayor).

El punto final de la cabalgata real tendrá lugar en la Plaza Mayor donde la corporación municipal recibirá a sus Majestades. La alcaldesa Amparo Arcís y la concejal de fiestas Maribel Sabater acompañarán a Melchor, Gaspar y Baltasar hasta el nacimiento instalado en las puertas del ayuntamiento donde tendrá lugar la tradicional ofrenda al recién nacido Jesús.

Tras la reverencia, y ya ubicados en sus respectivos tronos reales junto al nacimiento, los Reyes Magos recibirán a los niños y niñas de Benifaió para que sus pajes puedan recoger las cartas y así entregar los regales en la noche mágica.

Además este año, los padres tienen la posibilidad de que sus Majestades vayan personalmente a las casas para entregar los regalos a sus hijos. Así, bajo la coordinación de la Falla Mitja Capa los interesados pueden aún comunicar este deseo a los pajes reales a través del teléfono 626043356 y en el correo electrónico fallamitjacapa1976@hotmail.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here