El PP de La Pobla aprova un pressupost «antisocial amb superàvit» segons el PSPV

0
387

El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga denuncia que el superàvit de 62.754€ previst en el pressupost municipal de 2014 no es destine a incrementar les partides d’educació, benestar social o foment de l’ocupació. El 26% del pressupost es destina a pagar el deute municipal front al 15% destinat a actuacions de caràcter social. “No hi ha cap diferència entre el pressupost que ha presentat el PP de La Pobla i el que haguera presentat el director d’una multinacional”, afirma la portaveu socialista.

Neus Garrigues manifesta la seua perplexitat pel fet que el Partit Popular de La Pobla s’atrevisca a plantejar un pressupost amb superàvit mentre hi ha famílies que necessiten rebre assistència social: “Hem de posar per davant les persones i les seues necessitats, no és possible que destinem una quarta part del pressupost a pagar el deute i tinguem l’assistenta social treballant només a mitja jornada”.

El pressupost municipal aprovat pel PP en el plenari del passat dilluns 23 de desembre contempla uns ingressos de 2.736.439 € i unes despeses de 2.673.685 €. El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga va votar en contra en entendre que la quantitat destinada a amortitzar el deute i a pagar interessos s’hauria de renegociar per tal de poder augmentar la quantitat destinada a la prestació dels serveis municipals. Segons els socialistes, “l’Ajuntament no és una empresa que haja de tindre superàvit, l’Ajuntament és el poble i el poble vol que pensem amb ell”.

Per a la portaveu socialista, les polítiques es fan i es dissenyen en els pressupostos. “Podem afirmar que no hi ha cap diferència entre el pressupost que ens ha presentat el PP de La Pobla i el que haguera presentat el director d’una multinacional. Tot i que els ajuntaments tenen unes competències reduïdes, existix suficient marge per a decidir en què gastar-se els diners i és ahí on es pot marcar la diferència a favor dels ciutadans”, afirma Neus Garrigues.

Finalment, els socialistes de La Pobla Llarga denuncien que l’aprovació dels pressupostos s’haja produït en una sessió extraordinària, sense fer cap ban per a convocar els ciutadans i a tan sols dos dies de la celebració del plenari ordinari que se celebra cada tres mesos. Tampoc s’ha donat prou temps a l’oposició per a poder participar. Per tots estos motius, el PSPV-PSOE demana la retirada d’este pressupost i l’elaboració d’uns comptes que no es limiten a mantindre in extremis el funcionament dels serveis municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here