Alginet augmenta les partides socials en el 2014

0
347

 

A l’últim plenari municipal del 2013 i durant quasi 3 hores els diferents partits politics van exposar les seues idees respecte al nou pressupost municipal presentat per l’equip de govern per al 2014.

Un pressupost que, en paraules de Carles Bayarri, regidor d’hisenda és “el pressupost més adequat que podíem fer ara mateix, en les actuals circumstàncies, i amb l’actual correlació de forces, per al proper exercici 2014. Un pressupost de consens, que contempla les distintes sensibilitats, un pressupost integrador, un pressupost realista, que contempla la situació del poble i de l’Ajuntament. I també un pressupost continuador dels objectius que este Equip de Govern ja es fixava l’any passat, que manté com a objectius principals, d’una banda, atendre els sectors més necessitats del nostre poble, reforçant, i fins i tot augmentant, partides per a ocupació i benestar social i, al mateix temps, d’altra banda, apostant perquè el pressupost siga una palanca d’estímul per al nostre poble i per a l’economia local”.

Per la seua banda, Gloria Arnadis, portaveu de Gent d’Alginet no va recoltzar el mateix ja que, tal i com va exposar “es un pressupost que te el mateix format, les mateixes partides que el de l’any passat  i per tant es el tercer pressupost que elaboren i jo esperava que de cara a fer un reajust calia fer un pressupost de base zero. Difícil aprovar el pressupost quan no s’ha donat participació a l’oposició en temps i forma. Impossible aprovar el pressupost una per que no hi ha consens i dos perquè els ingressos jo dubte d’ells”.

Vicent Rosa, portaveu del Partit Popular tampoc va donar suport al pressupost presentat per l’equip de govern ja que “ es el ple mes important de l’any on l’equip de govern presenta els pressupostos on manifesta com vol gestionar els recursos del seu poble. No ens han cridat per a aportar idees al pressupost. Son majoria i no ens necessiten per a res. No anem a donar suport ja que nosaltres si haguérem participat hauríem baixat els impostos i l’IBI, hauríem marcat un pla, a més pensem que hi ha que ajudar més al pla d’ocupació i a les partides  socials.”

Beques per a menjadors escolars

El pressupost aprovat per IDEA, PSOE, Compromís i Socialistes d’Alginet contempla un augment de les partides socials com son les ajudes individualitzades a les famílies més necessitades, les beques per als menjadors escolars, les aportacions a la Mancomunitat pels serveis socials que presten al poble o algunes ajudes a la promoció econòmica.

Així, les beques per a menjadors escolars que l’any passat es van augmentar un 50%, passant de 40.000,00 € a 60.000,00 €, per a l’exercici que es contempla que s’augmenten fins a 70.000,00 €.

Per al 2014, la dotació per a l’assistència social, que l’any passat l’augmentarem un 56%, passant de 83.300,00 € a 130.000,00 €, s’incrementarà en 3.000,00 € més. L’aportació a la Mancomunitat per a serveis socials es vora reforçada en 6.000 € el que significa un 60 % més .

En paraules del regidor d’Hisenda, el reforç en aquestes partides busca cumplir un dels objectius que s’ha fixat este equip de govern i que és atendre totes les situacions dramàtiques que s’estan vivint al poble.

Sònia Bosch

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here