La cuinera del Casinet, Paqui, inventa l’arròs de figatell amb alls tendres i setes

0
730

 

El Casinet

Paqui fent una paella valenciana

Paqui Soler (Alzira,1957) és una experta en l’antiga cuina que va apendre l’ofici de sa iaia, Pepeta i sa mare Paquita. Als 18 anys ja treballava en l’ofici al Restaurant L’Alguer de Les Palmeres que regentaven els seus pares.

L’any 1999 es va independitzar i comença la seua carrera en solitari a la Tasca Sant Joan d’Alzira. Amb altres socis va alçar l’Hotel Lluna en la que ha estat la cap de cuina durant quatre anys. Del Lluna botà a l’Hotel Bartos d’Almussafes on va dirigir els seus fogons durant un any.

Paqui torna a Alzira per a fer-se càrrec de la cuina del Tenisquasch i, finalmente, este mes de desembre desembarca en El Casinet, a la partida del Forn de Carrascosa, on «espere jubilar-me».

Arrossos de tot tipus

La seua especialitat són els «arrossos de tot tipus» i amb ells demostra la seua habilitat i ingeny. Sent cuinera del Bartos li feren un reportatge en la desapareguda Canal 9, en elaborar un original arròs al forn amb gambes, made in Paqui. I, recentment s’ha tret de la mànega una nova combinació arrossera; l’arròs de figatell amb alls tendres i boletus (setes) que forma part habitual del menú del diumenge a El Casinet. A un client de Múrcia li agradà tant que «es va menjar dos plats i es va endur un tercer pera sa casa».

L’ hostelera alzirenya té una gran capacitat d’adaptació per als gustos dels clients; així mentre al Bartos feia una cuina «més delicatessen», al Tenisquasch primaven «les ensalades» davant el caire esportista de la seua clientela. I pel que fa al Casinet «ens demanen uns plats més contundents com paelles i xulles a la brassa, principalment».

Paqui ja s’ha «inventat» un menú per al dia de  Nadal en el que destaca la degustació d’una taceta de caldo de putxero amb mandonguilles i setes, varios entrants on no falta els figatells i alls tendres i un dinar «contundent», amb carn, peix i arrossos. «Ens adaptem al client tenim varios preus des de 18 euros fins el que vulguen gastar-se».

El Casinet conta amb una variada clientela «des de la gent del camp de tota la vida, a la gent d’Alzira habituada a vindre de totes les professions», als que cal afegir clients procedents d’Algemesí, Corbera, Albalat, Benicull i altres pobles dels voltants.

La professionalitat i simpatia de Paqui Soler li donen una forta empenta al célebre i reconegut Casinet on els clients tenen al seu abast «menjar selecte a preu de mercat, esmorsars i menjars a la brassa, junt a tot tipus d’arrossos per encàrrec i per endur. Els dissabtes poden asaborir els seus sucosos alli i pebres, sardines a la brassa i entrepans especials i conta amb un menú diari al competitiu preu de 8€.

Reserves: 617 34 69 49 i 960 11 32 80

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here