EU d’Alzira proposa un Pla d’ocupació extraordinari i altre de mesures socials

0
313
Iván Martínez

EU-Alzira presentarà en el pròxim plenari del 23 de desembre la seua proposta d’uns pressupostos municipals alternatius per al 2014. Segons esta formació pot destinar-se un 5% del pressupost més, 1.800.000 euros, per al que deurien ser les prioritats de l’Ajuntament: un Pla d’ocupació extraordinari i un Pla de xoc de mesures socials.
El consell polític d’EU-Alzira va aprovar el passat dimarts dia la seua proposta de pressupostos alternatius per al 2014. Per a Ivan Martínez, coordinador i regidor d’EU-Alzira: “es pot ingressar i estalviar el que suposa un 5% del pressupost municipal actual i destinar-ho a un nou pla d’ocupació urgent i tota una sèrie de mesures de xoc en polítiques socials per pal·liar el drama de moltes famílies alzirenyes.”
Entre les iniciatives per obtindre els recursos suficients, el col·lectiu d’EU-Alzira proposa nous ingressos i diferents estalvis:
1. Nous ingressos. Tal i com presentà EU-Alzira en les ordenances fiscals és possible un cànon a les vivendes buides dels bancs (50% de l’IBI) i no aplicar la bonificació del 95% de l’IAE a les grans empreses. En una estimació mínima això podria suposar quasi 200.000 euros d’ingressos.
2. És necessari la renegociació de diferents convenis que té signats l’Ajuntament (com només ara ha fet l’equip de govern per a l’Hort de Redal). Només comptant una negociació al 50% es podrien obtindre més de 500.000 euros.
3. D’igual manera, el rescat de diferents serveis municipals privatitzats que, com hem demostrat des d’EU, suposarien un estalvi de l’IVA i el beneficis que s’enduen les concessionàries. Els serveis que es podrien rescatar, sense pagar indemnització a les empreses en el 2014, suposarien alliberar quasi 500.000 euros del pressupost.
4. També es pot millorar la gestió en molts àmbits. Una reducció del 30% de diverses partides del Pla de Modernització, aprovar d’una vegada plans de viabilitat en les societats municipals, així com deixar les partides de festes com en el 2013. Això suposaria un estalvi de més de 250.000 euros.
5. Al mateix temps, l’Ajuntament pot disminuir en un 30% algunes càrregues: despeses administratives, productivitats i gratificacions, publicitat i propaganda, etc. Eixa reducció suposarien quasi 400.000 euros més per a les arques municipals.
Tot això permetria poder destinar més de 1.800.000 d’euros (un 5% del pressupost que presenta l’equip de govern per al 2014) que podrien dedicar-se a dos plans que hem proposat en tota la legislatura des d’EU: Pla d’Ocupació d’urgència i un Pla d’Emergència Social.
1. Pla d’Ocupació amb treball directe per als serveis municipalitzats, pla d’urgència de treball, foment de l’ocupació, creació de viver de cooperatives o mesures de suport a l’auto-ocupació i al xicotet comerç. 900.000 d’euros (que quasi duplicaria el que destina l’Ajuntament ara a plans de treball, però encara per davall del que es gestionava en el 2009).
2. 900.000 d’euros a un Pla d’Emergència social (un 20% del pressupost de Serveis Socials ara): agència de lloguer social, combat pobresa energètica de moltes llars, un menjador i un banc d’aliments municipals, beques i ajudes, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here