Xarrada sobre el tancament de RTVV a Carcaixent

9
496

Joves amb Compromís Carcaixent ha programat una xarrada-col·loqui sobre el tancament de Ràdio Televisió Valenciana pel PP, que comptarà amb la presència de Rafa Xambó, Amàlia Garrigós i Esperança Camps.

L’acte tindrà lloc el pròxim divendres, 20 de desembre, a les 19.00 hores a l’Auditori municipal, antic convent de les monges dominiques de Carcaixent (c/ Rector Monzó, 2). El presentador serà l’actor de Carcaixent, Juanjo Prats. I es podrà seguir a Twitter a través de l’etiqueta #RTVVtornara.

Segons Natxo Escandell, representant de Joves amb Compromís: “El PP ha assestat un colp mortal a la llengua, la cultura i les tradicions dels valencians. Els valencians necessiten un mitjà de comunicació públic que vertebre el nostre territori, ben gestionat econòmicament i sense manipulació. Compromís ha donat suport, i així ho farà en el futur, a totes les manifestacions i actes convocats contra el tancament de RTVV. Este acte donarà veu a persones afectades i molt vinculades a l’ens públic, que ens contaran tot allò que el PP vol amagar sobre la seua gestió en RTVV”.

Els participants en la xarrada-col·loqui són:

Rafa Xambó (Algemesí, 1954). Llicenciat en Psicologia, cantautor i músic. Professor de Sociologia a la Universitat de València. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i ha participat en diverses causes per la llengua i cultura valencianes, com la constitució del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics en València o l’elaboració de la pel·lícula Ja en tenim prou. Ha estat membre del Consell d’Administració de RTVV des de 2011, a proposta de Compromís. En la vessant musical, des dels seus inicis ha estat molt vinculat a la Nova Cançó. Ha publicat cinc discos que contenen un ampli repertori de cançons reivindicatives en valencià.

Amàlia Garrigós (Alcoi, 1965). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballadora durant més de 23 anys de RTVV, molt vinculada a la ràdio. Va ser presentadora del programa nocturn Passatge a la nit (1991-1998). Va fer informació política i d’actualitat en l’espai Ara per ara (1998-2001). Més tard va presentar l’informatiu i la tertúlia política d’El vent dels navegants (2001-2003). Passà pel magazín cultural dels dissabtes i diumenges El jardí de les delícies (2003-2010). Finalment ha estat la presentadora del programa cultural i musical Alta fidelitat.

Esperança Camps (Ciutadella, 1964). Periodista i escriptora. Ha fet ràdio, televisió i premsa escrita. Va ser la primera veu que va escoltar Ràdio 9. Després passà a Canal 9, com a redactora de notícies en les seccions d’Internacional, Espanya, etc. Actualment col·labora en la revista El Temps. Ha publicat cinc novel·les i ha participat en llibres col·lectius. Ha estat guardonada amb els premis Joanot Martorell, Crítica dels escriptors valencians, el Ciutat d’Alzira, el Vicent Andrés Estellés i el Blai Bellver de Xàtiva.

Joves amb Compromís Carcaixent

9 Comentarios

 1. deberían decir mejor LO QUE EL BLOC QUIERE QUE SEPAS SOBRE EL CIERRE DE RTVV. pero de todas formas la gente tonta no es y recordara siempre las palabras de vuestros propios representantes solicitando el cierre por ser inviable. parece que quereis aprovechar la coyuntura para hacer propaganda politica pero con un unico acto no os vais ha ganar la gente que ve como pasan los años sin que se haga absolutamente nada de oposicion efectiva por vuestra parte, nada mas alla de criticar, y eso señores del BLOC no es propio de politicos sino de niños de escuela.

 2. Lo que yo veo es que Ximo Puig os ha ganado la carrera de Canal 9, ha sabido polarizar el malestar evidente que supone el fracaso colectivo al que nos enfrentamos con el cierre de Canal y ahora comenzáis la campaña de lloriqueo en vistas a las municipales y autonómicas. El PSPV os ha ganado esa carrera y queréis recuperar el terreno perdido. No se va a hablar de RTVV, se va a hablar de política y campaña electoral.

  Sobre los periodistas mejor me callo, han tenido 20 años para hablar y solo se les oye ahora y amplio el tema a los sindicatos.

  Al final el fracaso colectivo es de los ciudadanos, pero los responsables tienen muchas caras y muchas siglas distintas comenzando por el PP y siguiendo por el PSPV.

 3. Hipolito, Tadeo. Molt be. Si voleu anar, aneu. Si no, no. Supose que si l’acte és public, tindreu les portes obertes. Jo aniré per escoltar que m’han de dir. I ja soc prou majoreta per elegir que me he de creure i que no. M’agradaria que vinguereu i defenguereu els vostres raonaments alli. En el cartell posa que hi hauran preguntes del public. Seria tot un plaer escoltarvos. Si nomes es dediqueu a criticar i a interactuar per internet, el fracas colectiu del que parleu continuarà donantse. O teniu por de dir que penseu en public?

  Enhorabona a TOTES les organitzacions que fan actes. Siguen del partit que siguen. Des de les NNGG fins al Bloc, pasant pel PSPV, el CJC, les Falles o altres associacions locals. Ixa es la diferencia entre Hipolito i Tadeo i jo: Independentment del color, cal actuar. Si solament interactuem, no anem a fer res.

  Que vaja be!

  • Creo que no tengo porque darte explicaciones sobre mi manera de pensar, sea una o la otra. A este paso vais a conseguir que todo el mundo sea enemigo vuestro, parecéis nacionalistas llorones y victimistas.

   Quien no está con vosotros, está contra vosotros, sois un poco distintos a la mayoría del personal, i per favor Paco firma amb el teu nom

   • Tadeo, fa temps que llig i no escric.
    A mi em diuen Paco Salom i firme com a Paco Salom; però a tu, que firmes com a Tadeo, et diuen Tadeo?
    I com pots comprovar, no opine ni sobre el que dius ni sobre el que et contesten.

    • Ok Paco, si tu ho dius me ho crec, pero si no eres tu, es el que està al teu costat i segueix les teues indicacións.

 4. És clar que perquè se senten les bases del progrés a tot arreu, i al poble igualment, hi ha distints llocs on les actuacions que han de dur-se a cap es poden plantejar, discutir, raonar, confrontar, i fins i tot decidir. Entre aquests llocs hi són també, sens dubte. les institucions convertides en poders. Dic açò perquè és clar que hi ha qui es pensa que el compromís té un temps i un espai determinats reduïts, i que fora d’ahí no hi ha pedra amb la que fer paret. Açò ja hauríem d’haver-ho superat. La societat, avui, és molt més oberta i receptiva a qualsevol forma d’expressió o manifestació que done resposta al ventall d’incerteses en què es mou (no com passava al segle passat). Qui mostre ara més flexibilitat o sàpia desenvoldre´s millor als distints àmbits de participació, té molta de la batalla política guanyada, pel que fa a l’opinió pública (enfront del control que els poders exerceixen sobre els mitjans, les organitzacions de masses,…). Canal 9, precisament, ha estat un gran exemple del que acabe de dir.
  No obstant això, trobe a faltar, per contra, que des de l’entramat veinal es mostre un posicionament més unànim de valoració crítica de les propostes decisives que sorgeixen des de la gent mateixa del poble, al marge dels esquemes organitzatius tradicionals. És curiós comprovar que, en aquests casos, són justament aquells que des dels òrgans de poder es veuen afectats per elles, els únics a afanyar-se en oposar-se’n.
  De res.

 5. Perdone Tadeo, però crec que l’etiqueta de nacionalista ja no els serveix. Enemic «nostre» per fer un acte? Caramba! Què poc hem aprés de la democràcia, no? A vostè li pot parèixer millor o pitjor què diu Compromís sobre RTVV (molt d’ull! Ximo Puig i el PSPV no són Compromís. Poden dir el que els vinga en gana). Però no em pot negar que com a mínim donen explicacions (subjectives, clar està, com totes les que li puguen donar al llarg de la seua vida). Jo encara estic esperant que el senyor Fabra em done arguments. Si vol vindre, faça-ho. I si no, com diu «2013», no. Però no clave més problemes als que ja tenim el poble. El seu discurs de la por ja no cola. Per sort, després de molts (massa) anys, la gent se n’està adonant de qui són els nostres governants. Igual, ara que comença la seua debacle, haurien de canviar el seu discurs. Igual, tenir en compte què opina la gent, els vindria molt bé. Però això no saben fer-ho.

  • Algú, mira si me gusta la democracia que opino que todo el mundo tiene derecho a pensar como le parezca, y no etiqueto al que está en otras posiciones políticas como hacéis vosotros. Para la gente de vuestra cuerda, quien no está con ellos simplemente es un facha, pero para la mayoría del personal, entre el blanco y el negro hay una infinita gama de grises.

   Vosotros sois incapaces de percibir esas diferencias que enriquecen la vida de la ciudadanía y os restringís a conmigo o contra mi. Y no quiero seguir por aquí porque si digo lo que pienso del nacionalismo, el censor no me deja publicarlo porque os pondría en la posición política que debéis estar por las idas que defendéis.

   Os repito mi argumento, Puig os ha ganado la delantera con su actividad contra el cierre de Canal 9, donde ni se os ha visto, ni parece que hayáis querido entrar y ahora os dais cuenta del error cometido, de vuestra perdida de posición en la oposición al PP e intentáis corregir el error paseando a periodistas en paro que han estado 20 años callados trabajando por y para el partido que mandaba en la Generalitat.

   Siento que no te gusten mis argumentos, mejor dicho, me da exactamente igual que te gusten o no, son los míos y por lo tanto tan buenos como los tuyos y merecedores de respeto, pero si os echáis encima como lo estáis haciendo me temo que he dado en la diana. Un engaño usando Canal 9 como excusa para hacer un meeting.

   Respecto al resto de cosas, no se a que viene, mi primer comentario dejaba muy claro quien consideraba que era el primer responsable del fracaso colectivo, no es otro que el PP seguido del PSPV, ya que vosotros no habéis sentado vuestras posaderas en la poltrona, pero el segundo responsable son los que estaban dentro y ahora ponéis en vuestra mesa política como si fueran mártires, cuando en realidad han sido colaboradores necesarios.

   Ellos no son los que sufren la perdida de nuestra TV, somos los ciudadanos, a ver cuando empezáis a pensar de otra manera que no sea la política para los políticos, sino para los ciudadanos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here