El PP denuncia en Fiscalia la contractació de les obres de la Plaça de l’Ajuntament de Sueca

1
341
Raúl Pla

El Partit Popular de Sueca ha posat en coneixement de la Fiscalia el procés seguit per a la contractació de les obres de la plaça de l’Ajuntament. Exerceix esta acció dins de la tasca d’oposició seriosa i responsable que demanda Raúl Plá des del moment mateix en el qual va assumir la Presidència del Partit i posteriorment el ser portaveu del Grup Municipal Popular. Sempre s’ha comunicat que la tasca d’oposició anava a ser constant, com ho ha sigut en els últims anys, i que s’anava a exercir, tal i com s’ha comentat, amb responsabilitat i serietat. I és precisament per responsabilitat política i per serietat davant els ciutadans, que s’ha decidit exercir esta acció judicial. Serà doncs el Fiscal, a la llum de tots els fets que se li han detallat, el que determine si hi ha indicis de delicte i responsables per l’obra de la Plaça de l’Ajuntament.

Estes obres es van adjudicar directament, de forma arbitrària, a determinades empreses, incomplint-se la llei i desobeint  l’Interventor que, de forma reiterada, havia manifestat la seua disconformitat per no adequar-se el procediment a la legalitat vigent. De fet, existeixen fins a tres notes d’objecció a la legalitat on l’Interventor mostra el desacord amb la tramitació de l’expedient per entendre que hi ha irregularitats en la contractació d’esta obra. Esta, per a no aconseguir el límit de 50.000 euros legal per a considerar-se “obra menor”, va ser fraccionada en diversos contractes menors. No obstant açò, el cost total de les obres (sense la instal·lació dels bancs) va ascendir a quasi 134.000 euros

Per tant, el Partit Popular de Sueca denuncia l’incompliment de les obligacions legals del govern tripartit del GISPM, Compromís i PSOE (en el moment de les obres Vidal encara no havia abandonat este últim partit).

És responsabilitat d’un govern que treballe pels ciutadans no mirar-se tant el melic, ni vetlar tant pels seus interessos personals (com vénen fent cada vegada més –sols en assistir a un Ple o llegir una acta de Junta de Govern ens en podem adonar-) i sí dedicar-se a treballar pels seus ciutadans, de forma totalment legal i democràtica (sense camuflar les seues accions o disfressar-les de “altres coses”; caldria preguntar-se ací, i de nou, per exemple, si és lícit presumptament delinquir per a, presumptament fer obres socials havent-hi, com hi ha, multitud de fórmules i de processos legals per a fer-les).

El PP de Sueca, per tant, ha exercit esta acció per responsabilitat democràtica. Serà ara el fiscal el que determine la legalitat de les obres. Mentre seguirem treballant, com sempre, pels ciutadans i ciutadanes de Sueca; és nostre deure i la nostra responsabilitat.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here