Bernat Hervás: «Han donat l’esquena a l’Alberic quan més ajuda necessita».

0
453
Bernat Hervás

Amb Bernat Hervás Pardo, president del C.E. Alberic, i regidor d’esports de l’Ajuntament d’Alberic, hem analitzat la situació per la que travessa l’equip en 1ª Regional, l’actitud de l’aficionat i de les empreses i comerços del poble, i perquè, han donat l’esquena a l’equip, quan mes falta es fà, per a remuntar de la situació crítica en la que es troba.

Hem conegut l’opinió de Bernat, sobre l’Escola de Promeses i la posible unió amb el C.E. Alberic, que la donarem a conèixer en altre article.

Bernat,

¿ Com veus al CE Alberic, esportivament i la seua malaltia, la econòmica?

R.-En la par esportiva, la posició en la classificació es injusta, però es el que té la competició. L’equip a jugat a futbol molt millor del que reflecteix la tabla, el ha passat es que la sort no ens ha acompanyat – perdona que el talle – ¿sort o actitud? – En alguns partit, la actitud, però en altres la sort ha jugat en contra, perquè mirant els resultats, no hagut ningun resultat escandalós, es a dir per golejada.

Esportivament

Bernat, en el futbol com en altres modalitats del esport, els partits es guanyen, quan es marquen gols, però, per a marcar, hi ha que xutar a porteria, i els partits que he vist en Alberic, poques oportunitats de gol, s’han creat

R.- Tal vegada, fora si s’han creat . Els partits fora de casa, com el últim jugat, en Villena, contra el líder, es va escapar injustament la victòria, jugarem millors que ells, on tinguérem mes oportunitats que ells, i desgraciadament, per falta de sort no es materialitzaren en gol. Açò anat poc a poc, fent minvant en els jugadors, i ara ja es desconfiança personal la que tenen entre ells mateixa.

 

¿Perquè es juga tan bé fora, i en casa tan malament?

R.– Pot ser la pressió de no començar guanyant, la falta del recolzament de l’aficionat d’Alberic. L’aficionat d’Alberic, no va al camp, puc entendreu, perquè la situació de l’equip es mala, hem baixat de categoria, començarem en mals resultats, però, considere que un aficionat d’Alberic, que ho ha recolzat durant tota la seua vida, en estes circumstàncies i moment, és quan mes hauria d’acudir al camp i recolzar a l’equip.

 

No només ha sigut l’aficionat, també la desbandada de jugadors que ha patit l’equip, no sols el de primera, sinó en juvenils, m’ermaren i els deixaren quadre, alguns d’ells eixits de les bases del Alberic, ¿creus que sentien els colors de l’equip? o ¿es va fer tot el possible, per a que es quedaren?

R.- El que vaig a dir, no sols passa en Alberic, i heu estic vixquen ara, i en la gent del futbol que parle, tots en diuen el mateix, en el futbol es crea una “bambolla”, en la que els jugadors de preferent i regional, pensaren en que tots deurien de cobrar, en que casi ningú heu per afició, sinó per diners, es a dir la gent es menejava per interessos econòmics, negociant els fitxatges decidien segons el millor postor.

 Jo ho entenc, cada un mira pel seu propi interès, per voler prosperar en superiors categories o en equips superiors que aspiren a mes. He viscut situacions de jugadors que se n’han anat, i el que percebran, era molt poca la diferència que se li donava ací, sense donar-se compte, que eixa diferència, se’l van a gastar en desplaçaments.

Al parèixer, ells es troben mes realitzats en ixi xicotet incentiu, al estar en ix-a categoria superior.

 La gent, poc a poc, anirà donant-se compte, que esta és la realitat del futbol en estes categories, i que cal jugar per afició.

Bernat, president del C.E. Alberic, avanç de donar el pas que donares, i que a lo millor l’equip no estaria jugant, o hauria donat peu a que altres que “piulen moll” i ara no es veuen pel camp, hagueren donat el pas endavant,

¿ esperaves trobar-te amb el que vas arreplegar d’equip?

R.- La veritat que no. La situació ha sigut molt complicada, perquè en l’any passat, en les assemblees que férem en l’ajuntament on venien la gent mes vinculada al club, ens costà molt trobar una junta directiva, i gent que recoltzara a l’equip, i aprofite l’ocasió per a agrair a Ocaña, que es fera càrrec de l’equip, perquè era un «marró, després d’agafar a un equip que tènia el pressupost molt alt, i va fer tot el que es va poder, per fer una junta directiva, amb el pressupost tan davall que van tindre.

Enguany ha sigut impossible.

Econòmicament – Pressupost de 20.000 €

¿quin pressupost teniu enguany en l’equip?

R.- Tenim un pressupost que no està tancat, perquè el nostre objectiu, si o sí, es deixar l’equip sense deutes, i farem el possible per a que així siga.

Començarem amb un deute de 7.000 €, han anat pagat coses, com a l’entrenador de l’any passat, despeses que anem generant, però no passarà el pressupost de 20.000 €.

Bernat, si ¿descompteu el que esteu pagant de darrere, possiblement, el pressupost reial, siga prou inferior?

R.– Si clar, ja estaríem parlant per baix dels 15.000 €.

¿en què s’hen van eixos diners, perquè en jugadors i entrenador no crec?

R.- Als jugadors, l’únic que es tinc que donar son les gracies i el meu agraïment. Recordi la primera reunió amb els capitans a principi de temporada, i les seues paraules, “nosaltres ens quedem perquè l’equip es del poble, i perquè vulguem tirar endavant a este equip, i no vulguem que ens doneu res, simplement vulguem que pagueu els autobusos per anar fora, i algun xandall que fase falta.

En la plantilla actual, només cobren dos jugadors, perquè entenguem que son funda-mentals, com el porter Bernat – peró axó no deu de ser res cap als prop de 15.000 € de presupost– per suposat que no, hi ha que pagar a l’entrenador, despeses federatives, mutualitat, secretari tècnic (Carrasco) – perquè el manteniment i despeses de llum el paga l’ajuntament– arbitres, les despeses d’autobusos i xandalls, la suma tot, fan ix-a quantitat de diners. Si comparem eixos 15.000 €, als 120.000 € de fa 3 o 4 anys, és molt cridaner i molt significatiu, i crec que la gent ha de veure-ho mes objectivament, i ser realista en el que hi ha ara.

Bernat, saps que a la gent li agrada parlar molt, i m’han arribat comentaris que el president no s’ha mogut a buscar responsoris en les empreses i comerços del poble, ¿què has de dir a açò?

R.- Es notable i palpable que la situació empresarial en Alberic, està molt m’ermà, i desgraciadament les empreses estan passant una situació molt crítica, s’han visitat empreses, empreses fortes d’Alberic que tots els anys aportaven i se involucraven ajudant a l’equip econòmicament, i moltes ens han dit que no, i altres ens han donat quelcom significatiu, i es d’agrair que hagen fet eixe esforç.

Les aportacions de les empreses,

¿quin percentatge suposa per al total del pressupost de 15.000 €?

R.- Si. De moment encara estén esperant d’algunes empreses la seua resposta. Hi ha una empresa que vaig darrere d’ella fa mes mig, i unes 15 cridades, em diuen que sí, però, encara no ha vingut res.

Hem volgut que ens diguera Bernat de quina empresa es tractava, i s’ha tancat en banda, però, empresa forta en Alberic, no queda mes que Rafibra, i al preguntar-li sobre ella, que de moment esta empresa no ha donat res, puga ser. Ribera Express intentarà contactar amb ella.

Aplegat a este punt, el president, ha vist que l’afició ha donat l’esquena a l’equip i la part empresarial també.

Fa menció, que per part de l’ajuntament es fa un esforç molt gran pel futbol, i en Alberic, no sols està el futbol, sinó que hi han altres esports i associacions culturals que tenen el mateix dret de rebre subvencions, i hui en dia està molt mes equilibrà que abans, i s’ha baixat un 80 % de subvenció al CE Alberic, respecte altres anys.

 Eduardo Sala/Riberaexpress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here