La llei de Costes: un enemic per a Cullera / Marc Joan i Corihuela

0
521

 

Un any més, amb la prematura finalització de la temporada turística a Cullera i per culpa de l’aplicació estricta de la llei de costes veiem com desapareixen els xiringuitos de la platja de Cullera, els turistes desapareixen i els socis del Club de Vela Cullera Garbí es veuen obligats a deixar de practicar els seus esports preferits i han de desmontar les instal·lacions del seu club.

Per qui no ho sàpiga, el Club de Vela lleugera Cullera Garbí conta amb una antiguitat de més de 25 anys i per la seua escola de vela han passat al llarg d’aquestos anys centenars de joves i adults, tant de Cullera com de fora.

Ara mateixa, degut a la situació econòmica, ha passat de tindre vora 300 socis a poc més de 45. A més, com deiem abans, per culpa de la llei de costes amb l’arribada del més d’octubre es veuen obligats a desmuntar les seues instal·lacions, transportar-les i emmagatzemar-les en una nau industrial fins l’arribada de la nova temporada d’estiu, que han de tornar a transportar-les i montar-les.

Tot aquest esperpèntic recorregut amunt i avall els costa als socis una mitjana d’uns 6.000 euros a l’any.

Així, mentre a altres zones de l’Estat ni els xiringuitos, ni els clubs nautics no patixen cap restricció, podem vore com Cullera patix la més estricta aplicació de la llei de costes, davant la innacció del govern local.

Anteriorment, el govern d’Ernesto Sanjuan culpava el govern de Madrid ens mans de Zapatero de ser el culpable d’aquesta situació, però actualment és el Partit Popular qui governa a Madrid i la llei de costes continua aplicant-se de manera estricta i el govern local continua sense fer res per a canviar-ho.

I nosaltres tenim molt clar perquè no fa res. No fa res perquè a Ernesto Sanjuan i al seu govern li dona igual la situació que patix Cullera. Ells simplement aspiren a continuar governant i continuar omplint-se les butxaques amb els impostos de tota la ciutadania de Cullera.

Durant anys ho han tingut molt fàcil perquè amb les plusvàlues dels permisos d’obres podien contractar tots els anys una legió d’exufats que per uns jornals de misèria s’han venut al Partit Popular. Però ara, amb l’esclat de la bombolla immobiliària (que molts ja avisàvem!) i la conseqüent crisi econòmica, al PP li és impossible continuar enxufant persones a dojo i ja es nota pel poble com tota aquesta legió d’antics enxufats ja no volen saber res ni d’Ernesto Sanjuan ni del PP, sinó que es dediquen a criticar-los de manera duríssima perquè se senten totalment abandonats i sense cap visió de futur.

Però bé, això és el que passa quan no tens cap ideologia per la que lluitar i en la teua vida només aspires a acostar-te als que governen per a treballar d’enxufat. Que li anem a fer.

En aquest sentit, des de Compromís per Cullera trobem que és una aberració tant el que fa el govern de Madrid com el que fa el govern de Cullera. Com ja hem dit moltes vegades, encara que governen els del teu partit cal protestar i exigir canvis en favor del teu poble i clar treballar per a canviar la situació actual.

Així, des de Compromís pensem que si es buscara una solució a aquest problema, des del Club de Vela es podrien fer cursets de vela lleugera i windsurf durant els mesos  de març, abril i maig, juntament amb altres activitats esportives que es practiquen a la platja (voleibol, rugby, futbolei…).

D’aquesta manera els escolars d’altres zones del País Valencià i inclús de la resta de l’Estat podrien fer estades setmanals al nostre poble, omplint el càmping municipal i els hotels de la zona amb joves que pels matins acudirien a les classes de vela i altres activitats esportives i per les vesprades i les nits omplirien les tendes, els bars i els pubs de Cullera, convertint així el nostre poble en un referent del turisme de qualitat i donant una eixida laboral a una part de la ciutadania de Cullera que actualment es veu abocada a anar-se’n del poble per a guanyar-se la vida.

La solució està en les nostres mans. O plantem cara al desgovern i la deixadesa del Partit Popular i busquem solucions a la desastrosa situació que patim a Cullera o el nostre poble està abocat a subsistir durant molt de temps a base del turisme de mitja quinzena de juliol i mitja quinzena d’agost, amb la precarietat i la misèria que això ocasiona.

Marc Joan i Corihuela

Portaveu local de Compromís Cullera

Marc Joan Corihuela

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here