L’alcaldessa d’Alzira dona per superada la crisi i anuncia una inversió de 2,5 milions d’euros (VIDEO)

1
431
Lahuerta amb els pressupostos municipals
Bastidas i Lahuerta durant la roda de premsa

Les inversions previstes en els pressupostos municipals del 2014 abasten els 3 milions d’euros, tot i que mig milió està destinat al pagament anual de l’Hort de Redal, unes inversions que seran possibles «sense recòrrer a cap operació de crèdit» així ho han assegurat, este migdia, l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas i el regidor d’Economia i Hisenda, Enrique Lahuerta. «L’època dels ajusts ja ha acabat», amb esta contundent afirmació donava Bastidas per acabada la crisi al consistori local.

Inversions ambicioses

Entre les inversions, qualificades com «ambicioses i reals», destaquen els 200.000 euros per acabar la rehabilitació de l’edifici La Parrilla, els 180.000 euros per al recinte firal que serà estrenat en les pròximes Festes de Sant Bernat. Una quantitat semblant es destinarà a finalitzar les obres del Centre Soci-cultural Les Basses. A més es destinaren 100.000 euros per a la primera fase del retén policial, 50.000 euros per a l’instal.lació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), 35.000 € per a un projecte integral de carril-bici per tota la ciutat i 50.000 per al Projecte Alzira Social i el Jardí del Torretxó, entre d’altres.Fins i tot incorpora una nova línia pressupostària, per als anomenats, minijobs, amb 100.000 euros, destinada , majoritàriament, a la contratació de gent jove. Els pressupostos contemplen partides específiques per a smart city, amb les noves tecnologies per agilitzar i facilitar el treball, que porta implícit l’adquisició d’un hexacòpter per al terme municipal, per utilitzar en l’època d’incendis forestals.

L’Ajuntament ajudarà a la directiva de La Gallera a rehabilitar l’històric edifici amb 3.000 euros i encarregant als tècnics d’Urbanisme la redacció del projecte corresponent. A més s’acabarà la rehabilitació de l’antic Llavador municipal de l’Alquerieta.

Els millors pressupostos del PP

L’alcaldessa s’ha vanagloriat de fer «els millors pressupostos d’este equip de govern», uns pressupostos que ascendixen a 33.552.520 euros i que contemplen una pujada «mínima del 10%» per a les subvencions a les entitats cíviques, festivals, culturals i esportives de la ciutat.

Exemples com els Premis Literaris Ciutat d’Alzira que s’incrementaran en 2.500 euros, amb un total de 25.000 per a la pròxima edició. Les Festes de Sant Bernat seran les millors parades amb un augment del 30% en passar de 120.000 a 180.000 euros, mentre la Junta Local Fallera rebrà 120.000 euros davant els 116.000 d’enguany i altres 25.000 € per commemorar el 125 aniversari. La partida per als clubs esportius s’incrementarà en 15.000 euros i la cavalcada de Reis del pròxim 5 de gener en 10.000 €,  segons l’alcaldessa.

El «punt d’inflexió» d’estos pressupostos es tradueix en que els pròximos pressupostos «són d’una altíssima sensibilitat social» i no contemplen ni un nou endeutament ni tampoc «cap increment» en les taxes municipals. Una mostra d’esta sensibilitat són els 20.000 euros destinats a «pagar impostos i fins i tot el rebut de la llum dels veins d’Alzira carents de recursos econòmics» segons manifestà Lahuerta.

Recuperació de la paga extra

De la fí de la crisi a l’Ajuntament d’Alzira es beneficiaran, també, els funcionaris que «recuperaran la part proporcional de la paga extra durant el primer semestre de 2014» i els interins i contractats que havien patit una reducció horària, tornaran a treballar a jornada completa.

Batidas arribà al cim de la presentació dels pressupostos en assenyalar davant els mitjans de comunicació; «l’Ajuntament d’Alzira és solvent, tant econòmica com políticament».

VIDEO (Isaac Candel): <http://www.alzirateveu.es/noticies/2014/2013_12_13-PRESSUPOSTOS-2014.html>

 Riberaexpress

1 Comentario

  1. els presupost del fi de la crisis?? Per favor ,Bastidas pasejant pel poble i voras com està la gent….fum,fum,fum

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here