El Quadre de Balls Populars d’Alginet ha ballat hui les Danses a la Puríssima

1
266
La Dansa de la Puríssima este migdia

Els dansaires al carrer Puríssima

 Un any més el Quadre de Balls Populars d’Alginet ha estat l’encarregat de fer el ball de les Danses amb el que s’obri el període nadalenc amb motiu de la festa de la Puríssima. Aquest any l’acte s’ha fet el mateix dia de la festa. A les 12.30 h del matí i després d’arreplegar a la cap de dansa, Inma Chovi, s’ha començat les danses a la porta de l’Ajuntament on s’ha passat pel carrer de la Puríssima i s’ha acabat a la plaça del mercat.

 Les danses, que es composen de tres parts, han començat amb el ball de la jàquera per part de la Cap de Dansa i la seua parella, seguidament han continuat tots  amb la dansa plana fins a la plaça del mercat on després, per a tancar les danses, s’ha fet el  ball trencat o fandanguet valsejat.

Per a Lutxo Palop, responsable del Quadre de Balls Populars, «no es recupera una tradició ja que no tenim constància d’aquests balls, el que fem és instaurar les danses de la Puríssima fixant-nos en les Danses a l’estil de la nostra comarca, La Ribera. Una manera d’anar arrelant costums a les nostres festivitats».

Sònia Bosch

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here