El Conseller de Governació inaugura la nova seu de Protecció Civil d’Alberic

4
603

Serafí Castellano, Conseller de Governació i Justícia, ha inaugurat la seu de Protecció Civil d’Alberic, en lo que era la Casa d’Oficis de la Muntanyeta, al costat de l’ermita de Santa Bàrbara,  acompanyat per la Directora General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, Irene Rodríguez Rodrigo, i per Jose Maria Espinosa Garcia, Cap de Gabinet del Conseller.

 Serafí Castellano, feia presència en la Muntanyeta d’Alberic, sent rebut per l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, i Bernat Hervás, regidor  de Protecció Civil, i els regidors de l’equip de govern: Dolors Palomares, Benjamin Nogués, i Mª Angel Galdón, i els regidors: Xaro Làzaro i Juan Luis Merino, del PSOE. Javier Hernández, Jefe de la Policia Local, Cabo de la Guardia Civil de la caserna d’Alberic.

Alberic, ha estat present amb 10 voluntaris, Miguel Sansolí i José Garcia, Jefe i Subcap de l’agrupació; Carlos Femenia, president de Protecció Civil Comunitat Valenciana, i representants de les Agrupacions d’Alzira, l’Olleria, Antella i Ontinyent.

 Els Ajuntaments representats, per:

Vicente Garcia Mont, Alcalde, i Antonio Fco. Saá, 2º tinent d’Alcalde i Adrià Palmero, regidor, d’Algemesi; Lola Botella, Alcaldessa, Juan Albert Tormo (Juanito alcalde), i Antonio Ahullana Guerola, regidors de l’equip de govern, de Carcaixent; Antonia Villar Quiles, Alcaldessa de Benimuslem; Amparo, Alcaldessa d’Antella; Vicent Monar Garcia, Alcalde de Sellent.

Castellanos ha presenciat el Circuit Vial de Tràfic, dirigit per Vicent Pi, policia local,  ple de xiquets/es amb bici. A continuació a saludat als components de les diferents agrupacions amb diversos vehicles de Protecció Civil. Unitat de comandament del 112, una llanxa de salvament, camió d’extinció d’incendis, i vehicles de desplaçament de voluntaris i persones, vehicle de la Unitat de Vigilància Rural de la Policia Local d’Alberic, a les Associacions de Minusal, i dels Jubilats d’Alberic,  i veïns/es del poble.

 Posteriorment, Serafí Castellano, amb Antonio Carratalá, Alcalde d’Alberic, van ser els encarregats de destapar la placa commemorativa de l’apertura de la seu, amb la presencia del Cap de l’Agrupació d’Alberic, Miguel Sansolí, personalitats, Voluntaris de Protecció. Civil, i nombrós públic assistent

A l’acte no han assistit els regidors de Coalició Valenciana (soci del govern municipal), els de I.x.A, A.I.A., i Faustino Sala, del grup no adscrits, així, com l’actual president del PP Alberic, Blai Albarracin.

Parlaments

 

Antonio Carratalá,

“Hui es un dia important per al nostre poble, on s’ha fet justícia a una demanda històrica per al poble d’Alberic, com es , que l’Agrupació de Protecció Civil, tinga la seua seu, es una demanda que l’estan fent, molts anys, i que hui, ho han aconseguit.

 Vull agrair la labor que porten a terme els voluntaris, el seu Cap Miguel i Jose, el Subcap, sense ells, açò no podria ser realitat.

Es un dia molt important , perquè esta seu està en la perla del nostre poble, la Muntanyeta, el lloc mes emblemàtic i mes volgut per tots els veïnes d’Alberic, el lloc que mes tinguem que protegir, perquè es l’emblema del poble”

I li fa l’encàrrec de la vigilància de la Muntanyeta, al Cap de l’Agrupació Local.

Va agrair la presència de Serafí Castellanos,  que ha demostrat que està al costat d’Alberic, i que recolza una cosa tan important com es la seu de Protecció Civil, i que recolza el projecte d’Alberic com a poble.

“Alberic, ha passat per dificultats, i açò demostra que Alberic està mes sà que mai, tenim membres de totes les corporacions, Alcaldes de la Comarca, Caps de Policia, voluntaris de la comarca i la província, açò demostra, que tenim el sentiment d’Alberic dins de nosaltres, i creguem en Alberic, açò ens reforça, i aprofitem aquest dia tan important per a tornar a demanar i lluitar, i a demostrar que creguem en Alberic, i que la nostra identitat com a poble està, mes viva que mai.”

Serafí Castellanos, en primer lloc dona les gracies a l’alcalde, corporació municipal, alcaldes i regidors de la comarca, i als protagonistes de hui, que no son altres que els voluntaris de Protecció Civil.

Vull-c fer una reflexió per a tota la societat, del que significa el Voluntariat i mes concretament el Voluntariat en Protecció Civil, es un exemple de servici per a treballar per la gent, per els pobles,, pel nostre territori, i es un exemple de solidaritat. Es gent que es lleva del seu horari propi i familiar, que es prepara per a ser voluntari de Protecció Civil, i que està a disposició sempre, dels pobles i ciutadans. Per tant en ple segle XXI, recalcar la figura del voluntariat, la figura de la solidaritat, la figura del servici als demés, es quelcom que vull-c aprofitar en esta inauguració la nova seu per l’Agrupació local de Protecció Civil d’Alberic, donar la enhorabona a tots els voluntaris, no sols per estos nous locals, en cara que els edificis, els continents son importants, el mes important son els continguts, la gent que està al front i dona vida a estos locals, i sobre tot, està a disposició del seu poble, en festes patronals, en qualsevol tipus d’emergència que puga haver, i està col·laborant amb els servicis de la Generalitat i de les Administracions publiques, per tant, ressaltar l paper dels voluntaris dins de Protecció Civil, perquè son un servicis complementaris, als servicis essencials, professionals de la Generalitat per actuar en qualsevol tipus d’emergència. Este any hem tingut un bon any, des de el punt de vista dels incendis forestals, però hi ha que recordar que l’any 2012, va ser molt dur. També hi ha emergències de nevades, pluja, en el que els voluntaris tenen un paper important.

No soles la seua voluntarietat i el perdre hores propis de treball, sinó també la Formació.

Des de fa ja alguns anys, férem un decret per a que tots aquells que tingueren que ser Voluntaris  de Protecció Civil, tenen que passar un curs bàsic, en el Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergència, un curs per a tindre els coneixement de la normativa, el que son els Protocols, els Plans d’Emergència que hi han en la Comunitat Valenciana, per a que puguen actuar també en ixa col·laboració., i complementarietat.

.- Este any, el IVASPE, farà 4 edicions de cursos para Voluntaris de Protecció Civil, en el que passaran al voltant de 400 voluntaris, per a rebre una formació que els faç-a mes eficients, mes eficaços, i la seua col·laboració siga mes eficient.

.- Aprofitament de les Noves Tecnologies. La Red Conde-Tetra, es un sistema digital, per a que la informació aplegue quan abans a tots els cossos que tenen que auxiliar a la gent en qualsevol catàstrofe o emergència, siga ràpida, que està sols a disposició dels professionals i dels col·laboradors.

En tot açó, es on estem invertint en la Comunitat Valenciana, en ocupar-nos de les persones , en allò que es mes important i mes prioritari per a la gent, i quan hi ha una catàstrofe, on perillen no sols les vides, sinó també bens, infraestructures i mitjos materials, es reclamen dos coses: Una actuació ràpida’, i una actuació que siga segura, ben planificada i uns protocols ben fets.

 

Tot açò, es el que estem fent per a protegir a les persones, i que el 112 estiga preparat per a prendre les cridades i posar en marxa els servicis d’actuació, totes les dies de l’any, gratuïtament.

Agreix a l’Alcalde i a la Corporació Municipal d’Alberic, la sensibilitat d’invertir en això que es per atendre un servici públic molt important , i com diguem els valencians, sols ens recordem de Santa Bàrbara, quan trona, en invertir en seguretat ciutadana, i en locals com este., i que siga vist en dignitat i reconegut la dimensió que es mereix el paper que feu els Voluntaris de Protecció Civil.

Finalitzà la seua intervenció Serafí Castellanos, realçant la figura del Voluntari de Protecció Civil, i el reconeixement que fan i el agraïment de la Generalitat Valenciana per la seua tasca.

En la mateixa seu, es va oferir un vi d’honor als assistents

Pregunten a Serafí, sobre el contenciós, de l’alcalde amb el PP provincial.

Al preguntar-li un company, si la seua presencia, era un recolzament a l’actual alcalde, pel pronunciament que havia fet el comitè de Disciplina i Garanties del PP, ha dit

Serafí.- “Ja s’ha pronunciat el Comitè, i no hi ha res mes que dir, perquè es un tema que té un pronunciament

¿Ha hagut un recurs del Comitè Provincial?

Serafí.-“Si hi ha un recurs, ja contestarà l’òrgan que corresponga

L’acte de hui, ¿es un acte de recolzament a l’alcalde?

Serafí.- L’acte de hui, es un acte de recolzament al poble d’Alberic, i sobre tot a un colectiu molt important, que son el Voluntaris de Protecció Civil. Mosatros estem per a sumar i multiplicar , i no per a dividir i restar, el que vullga dividir i restar es el seu camí, mosatros estem per a sumar i multiplicar.

Tot ha transcorregut amb total normalitat, on els menuts han gaudit del Circuit de Seguretat Vial i tobogans, i els Voluntaris de Protecció Civil d’Alberic, han vist un “somni fet realitat”.

Eduardo Sala

4 Comentarios

    • De vegades el que escriu es pot equivocar sense donar-se compte, o perque es mes utilitzat Castellanos, que Castellano.
      Si tan de pesar, li ha donat el meu equivoc, li demane disculpes, però, dixe a Deu tranquil.

  1. IEEEEEEE PP que no sa fet ningun crim com si li dieren VALENCIANOS mos a fotut quina manera mes fina de corregir pegat una volteta antes de criticar fes el favor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here