La deriva totalitària a Alzira / Opinió: Paco Gimeno

0
500

Acaba l’any i és hora de fer balanç. Des de Compromís hem tractat sempre de fer una oposició constructiva, tractant de recolzar tot allò que poguera semblar-nos constructiu, i procurant consensuar aspectes importants per la nostra ciutadania. Oposant-nos també a les decisions de l’equip de govern quan aquestes ens han semblat perjudicials.

Un any dur

Hem de dir què, malgrat això, ha estat un any dur per nosaltres. Les decisions més importants que ha pres l’Alcaldessa de la ciutat han estat al marge dels canals democràtics i institucionals. Podem dir què se’ns ha negat informació, i què del pla Alzira Social ens hem hagut d’assabentar a través dels mitjans de comunicació. Tampoc hem sabut res sobre la decisió de traslladar l’Escola d’Adults de la nostra ciutat, tot i què l’Alcaldessa afirmava en sessió plenària que havia estat llargament meditada i treballada.

Als partits de la oposició mai se’ls ha comunicat res, ni que fora per poder participar i ajudar amb propostes si això fora realment necessari. Tampoc s’ha tingut en compte la nostra opinió, ni la dels policies locals, alhora de decidir l’emplaçament de la nova central, llargament demandada.
Podem dir què els projectes importants anunciats aquest any només son fum, quan no directament vertaderes excentricitats, duts a terme amb nocturnitat per estalviar crítiques i debat públic.
Per acabar-ho d’adobar, quan hem realitzat les nostres crítiques, o proposat alternatives, queixant-nos de passada de la manca de transparència i de les actituds poc democràtiques de l’equip de govern, la resposta ha estat intentar emmordassar l’oposició amb un nou reglament què restringeix els torns de paraula als plenaris, i legalitza l’arbitrarietat en la redacció dels ordres del dia.
Tot i això, continuarem criticant allò què considerem inoportú; i proposant, des del punt de vista constructiu, les nostres alternatives. I tractarem de què els ciutadans d’Alzira escolten les nostres propostes per què puguen contrastar.

Beneficis a entitas bancàries

Respecte del pla d’Alzira Social, sempre hem defensat la necessitat d’un vertader pla de vivenda què done solució als problemes reals dels ciutadans necessitats. I no aquest pla què de moment només ha rendit beneficis pecuniaris a alguna entitat bancària, i propagandístics a la nostra Alcaldessa. La nova central de la policia local hauria d’estar ubicada, atenent als requeriment dels propis usuaris, en una zona no inundable i amb fàcil accés a qualsevol lloc de la ciutat. I l’escola d

Paco Gimeno

’adults no és deuria traslladar, podent ubicar l’Oficina d’Atenció al Ciutadà en alguna altra dependència municipal.
La nostra alcaldessa addueix informes tècnics desconeguts, què no ensenya als grups de la oposició. Però el ben cert és què, tal i com ella mateixa acabà reconeguent en la darrera sessió plenària, els motius son polítics, en voler l’actual equip de govern mantindre centralitzats els serveis municipals. L’escola d’adults per tant, ha de canviar d’ubicació per deixar lloc a l’OAC. Això però, té poc a veure amb informes tècnics i molt a veure amb ideologia.

Els capricis de l’alcaldessa
Els capricis de l’alcaldessa, si aconsegueix dur-los a bon port, ens costaran als ciutadans prop de milió i mig d’euros, amb una estimació conservadora. Euros molt necessaris per destinar-los, en l’actual situació de crisi, a polítiques d’ocupació i de protecció social, on ves per on, no hi ha cap intenció de gastar.
Paco Gimeno
Regidor Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here