L’Ajuntament de Sueca recolza el «Cinema a l’escola» en valencià

0
436

Esta campanya, organitzada per Escola Valenciana, promou el cine en valencià per a l’alumnat.

Un any més, l’Ajuntament de Sueca, a través de les Regidories de Cultura i Educació, participa en la X Campanya d’Escola Valenciana “Cinema a l’escola”, consistent en la promoció del cinema en valencià dirigit als alumnes d’Infantil i Primària del municipi. Esta activitat es realitza gràcies a la implicació de diversos ajuntaments que subvencionen la possibilitat de projectar pel·lícules en valencià en sales del seu municipi.

“Des de l’Ajuntament de Sueca realitzem des de fa anys una aposta contínua pel valencià. Volem que es convertisca en una situació normal i habitual el poder disfrutar del cinema en valencià, i acostar esta possibilitat als xiquets”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro. “Des de l’Ajuntament recolzem esta iniciativa perquè els xiquets aprenguen que, a pesar que majoritàriament els continguts que s’emeten són en castellà, els personatges que veuen en la televisió o en el cine també s’expressen en valencià”, ha afirmat la regidora d’Educació, Raquel Tamarit.

Els criteris de selecció de les pel·lícules atenen a l’actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Les triades, en esta ocasió, han sigut Friends, Aventura a l’illa dels monstres, per als alumnes d’Infantil; Els croods, per als alumnes de primer i segon cicle de Primària; i Tintin i el secret de l’unicorn, per a l’alumnat de tercer cicle de Primària. En total, han disfrutat d’esta iniciativa al voltant de 1.700 xiquets i xiquetes del municipi. El Centre Municipal Bernat i Baldoví ha sigut el lloc triat per a la projecció de les pel·lícules, que va començar ahir dimarts i finalitzarà demà dijous.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here