Carcaixent celebrà el Dia Mundial del Xiquet i el de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

0
469

Carcaixent conclou el programa d’activitats per a celebrar el Dia Mundial del Xiquet i el Dia Internacional de la eliminació de la violència contra la dona.

Ja són molts els municipis adherits a la celebració del Dia Mundial del Xiquet des de que en 1954 l’Assemblea General de Nacions Unides recomanara als seus membres dedicar un dia, el 20 de novembre, a la fraternitat i la comprensió entre els xiquets del mon sencer i per a que es celebraren activitats destinades a promoure el seu benestar.
Al voltant d’aquesta data, concretament el 25 de novembre, es conmemora també el “Dia Internacional de la Eliminació de la Violència contra la dona” i per a celebrar estes dos dates tan significatives, les regidories d’Infància i Benestar Social del Municipi de Carcaixent han treballat conjuntament per dur a cap diverses activitats lúdiques i culturals que han tingut com a objectiu, per una banda, oferir activitats divertides per als participants i per altra que els assistents prengueren consciència del que s’estava celebrant, mitjançant activitats formatives a favor de la no violència en general i en contra de la violència de gènere en particular; per un món més respectuós, tolerant i, en definitiva, per un hàbitat millor.

PROGRAMA D’ACTIVITATS REALITZADES:

EXPOSICIÓ DE DIBUIXOS: “ L’EDUCACIÓ ÉS LA VACUNA CONTRA LA VIOLÈNCIA”.

En la Biblioteca Municipal, de 17:30 a 19:30, s’ha exposat una sel·lecció dels millors dibuixos presentats pels alumnes de 5é i 6é de primària al concurs de dibuixos convocat amb el lema: “L’EDUCACIÓ ÉS LA VACUNA CONTRA LA VIOLÈNCIA”.

TALLER: “RISOTERAPIA EN FAMÍLIA”. Impartit i dirigit per Vanessa Caro.

La “risoteràpia” pot definir-se con una tècnica que ha de practicar-se en grup, mitjançant la qual podem aconseguir desdramatitzar les dificultats de la vida, desenvolupant l’esperit més optimista. Les persones que practiquen la “risoteràpia” aprenen a tindre una millor visió de si mateix, així com del seu entorn i de les seues possibilitats.

 M.I. AJUNTAMENT DE CARCAIXENT Plaça Major, 1 – Codi Postal 46740 – Telèfon: (96) 245.76.00 – Fax: (96) 243.38.89

Les persones inscrites en esta activitat, duta a terme en el Saló d’Actes del Centre Integral de Majors (CIM), en horari de 17:30 a 19:30, varen participar en la realització de diferents jocs i activitats en grup, per fomentar la comunicació, l’autoconeixement, l’expressió d’emocions, les relacions saludables…, de forma molt divertida.

CONTACONTES: “LORE Y LOS COLORES PERDIDOS”, amb Lorena i Federico Comín.

En l’Auditori de les Dominiques, un públic infantil i familiar s’ho va passar d’allò més be amb este contacontes en el qual un personatge malvat havia enviat a la Lluna tots els colors i, a més, es convertia en lladre d’un aigua necessària per al cultiu dels nostres horts.

ENTREGA DE PREMIS CONCURS DE DIBUIX
En finalitzar este divertit contacontes, la regidora de Benestar Social, Blanca Garrigues i el regidor d’Infància, Ino Signes, acompanyats per tècniques municipals d’estes àrees, varen agraïr l’assistència a l’acte, així com la participació dels xiquets i xiquetes en el concurs de dibuix, lliurant-se a continuació els següents PREMIS, consistents en un gran lot de material escolar:

PRIMER PREMI: MÍRIAM CHORRO CABRERA (Col·legi Ave María)
SEGON PREMI: MARC MARTÍNEZ UREÑA (Col·legi Francesc Pons)
TERCER PREMI: GESELA ROMERO FERRANDO (Col·legi Francesc Pons)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here