Isabel Albert presidenta de l’EPA d’Alzira: «Hi ha molta tristor i malestar pel trasllat»

0
436
L’actual EPA data de fa només tres anys
L’edifici on volen traslladar l’EPA

Isabel Albert

La presidenta de l’Escola Permanent d’Adults, Enric Valor d’Alzira, Isabel Albert, assegura que hi ha «molta tristor i malestar» entre l’alumnat davant el trasllat de les actuals instal.lacions a l’edifici La Parrilla que projecta el govern municipal en solitari.

Estem enfadats

Albert, de 64 anys, que estudia valencià, desmentix que estiguen manipulats i comenta a Riberaexpress que esta iniciativa de l’ajuntament «ens ha pillat per sorpresa, estem enfadats i bocabadats».

Les explicacions de l’alcaldessa en el plenari i en la reunió que va mantindre la pasada setmana amb una representació dels estudiants, «no ens han convençut perquè estem molt a gust en l’actual edifici,que ha costat molts diners».

Dificultats d’ccessibilitat

Els principals inconvenients que troba en l’antic edifici de La Parrilla són els accessos i les aules; «ara estem en una sola planta, sense escales i amb aules quadrades i modernes és molt fàcil accedir a l’immoble a més d’aparcar a les seues rodalies». Per contra, advertix la presidenta dels estudiants; «ens volen traslladar a una finca antiga, on l’escola estarà dividida en dos plantes, per accedir a la primera hem de pujar 42 escalons i altres 25 per a la segona i sols hi haurà un ascensor amb capacitat per a quatre persones i a més a més hi han més dificultats per trobar aparcament en estar situat al centre de la població».

Isabel Albert recorda que li comunciaren el canvi d’ubicació  a mitjans de setembre; «en la reunió estava l’alcaldessa i la regidora Lola Ortega i ens digueren que el trallat tenia que ser prompte, que les obres de La Parrilla estaven pràcticament acabades».

Des d’aleshores l’Associació d’Alumnes de l’Enric Valor no ha fet cap altra reunió amb les autoritats municipals i reconeix que la mantesa el passat dijous «va estar en determinats moments molt tensa».

Les obres de La Parrilla paralitzades

La rehabilitació de La Parrilla, inclosa en el Pla Confiança amb un pressupost de 400.000 euros, fa ja un any que està parada en no pagar la Generalitat a l’empresa constructora.

Les obres no s’han représ, a hores d’ara, i queda per fer els tabics, els dos WC previstos i deixar en condicions unes aules, que segons els plànols «són acartabonades i algunes amb pilars al mig» segons Albert. També caldrà instal.lar l’ascensor així com l’aire condicionat i la calefacció, de les que gaudixen en l’actual edifici. A més de millorar unes escales, que segons els que les coneixen «són prou empinades».

El malestar és evident en esta comunitat educativa que no enten perquè s’han de traslladar un miler d’alumnes que gaudixen d’una instal.laciò inaugurada fa poc més de tres anys. I consideren que hi han altres ubicacions municipals on poder instal.lar l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) que pretèn l’alcaldessa i el seu govern.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here