Xúquer Viu crida a Alzira l’atenció d’entitats i ajuntaments per a defensar el riu

0
381

Una abraçada al riu Xúquer al voltant de l’emblemàtic Pont de Ferro d’Alzira ha cridat este migdia l’atenció dels ajuntaments i les entitats cíviques de la Ribera davant «la batalla que està lliurant-se i que condicionarà el futur de la nostra comarca», segons el manifest, «El Xúquer és nostre i el volem viu» elaborat per les entitats convocants, Xúquer Viu i Escola Valenciana.

Els convocants han lamentat que l’esborrany del Pla Hidrològic, fet pel govern, «consolide la sobreexplotació del Xúquer», haja «sacrificat» els cabals ecològics del riu, l’abastiment de la Ribera d’aigua potable «estiga lligat a intercanvis amb usuaris de menor prioritat i «no ajude a consoldiar i millorar la seua recuperació complint la Directiva Marc de l’Aigua».

A l’abraçada del riu han acodit mès d’un centenar de persones, entre elles els diptuats autonòmics Juan Ponce, de Compromís i Lluís Torró, d’EU, el coordinadors comarcals, Jordi Mayor (PSPV), Diego Gómez (Compromís), Asensio Garcia i Felipe Hernández (EU), així com diversos regidors d’Alzira i d’altres municipis de la comarca, a més del president d’Escola Valenciana, Joan Cortés.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here