L’Alcúdia recolza els seus forns artesans

0
488

Tres-cents veïns i veïnes de l’Alcúdia acudiren ahir a l’acte de recolzament dels forns artesans organitzat per l’Ajuntament de l’Alcúdia dins la campanya de promoció del comerç local 2013

L’acte va tindre lloc a dos espais diferents de la Casa de la Cultura de l’ Alcúdia, , la sala de conferències, es va fer una xarrada amb els forners, i l’espai d’imatge del primer pis, on va tindre lloc un tast de tots els productes artesans aportants pels 6 forns participants.

Van participar en la xarrada l’ alcalde Robert Martínez, els regidors Josep Arocas i Amparo Amat i el tècnic de l’ ADL Manu Alarcón. En els seus parlaments van destacar la importància de contribuir al manteniment del comerç local i més encara quan es tracta d’un ofici tan tradicional com el dels forners. La crisi afecta a tots els sectors, els forns també l’ estan patint, si tornem la vista enrere podem comprovar que anteriorment l’ Alcúdia comptava amb 25 forns, actualment només hi ha 6 en funcionament i continuen fent els seus productes artesanalment, com ho han fet tota la vida, sí, potser que el producte resulte més car, però amb tota seguretat trobarem més garanties.
Els forners allí presents van parlar sobre els seus productes, sobre el procés d’ elaboració i els ingredients i de la història que envolta els seus forns, de com l’ ofici ha continuat viu de generació en generació.

Després de les intervencions va començar la part més gastronòmica de l’ acte i de posar en pràctica l’ art de degustar a través del productes dels forns de la Coca, de Nostra Senyora de la Cinta, del de J. Barbarroja, de La pastisseria de Jesús Crespo, de La Molinera i del Forn-Pastisseria Llorens. Tots els forns de l’ Alcúdia van aportar a la degustació els millors dels seus productes: pastissets, coques de tot tipus, sospirs, rossegons, rosquilletes, merengues, magdalenes…delícies amb sabor dolç i també salat, per a tots els gustos.

Acudiren a l’ acte per donar suport als forners del poble unes 300 persones, entre les quals l’ Ajuntament va repartir bosses de pa amb la llegenda “A pel pa al forn” i la Diputació, que està posant en marxa la campanya “En valencià està més bo”, també va regalar bosses amb este lema. Es van sumar així les dues iniciatives, afavorir el comerç local i promocionar la nostra llengua.

L’ alcalde va aprofitar l’ ocasió per anunciar una nova campanya que es farà al Nadal “Un Nadal dolç” que consistirà en donar un xec de 10€ a aquelles famílies necessitades dels poble perquè puguen adquirir productes als forns este Nadal. Se suma així a la iniciativa “Un putxero per Nadal” que començà l’ any passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here