Crida d’Escola Valenciana a favor del Xúquer a Alzira

0
350

 

La salut del Xúquer és la salut de la Ribera, i la salut també dels riberencs i de les riberenques. L’aigua del Xúquer és l’agua dels nostres ullals, l’aigua que rega els nostres camps i l’aigua que entra a les nostres cases, l’aigua que consumim. En aquest sentit, l’actual esborrany de Pla Hidrogràfic del Xúquer empitjora la qualitat de l’aigua que consumim a la comarca, ja que no garanteix prou cabal ecològic perquè el riu Xúquer siga un riu viu que transmeta aquesta vida als pobles que nodreix.

 Si s’aprova finalment aquest esborrany, el qual es troba en període d’exposició pública fins el proper mes de Febrer, determinats interessos econòmics de coneguts grups especulatius hauran aconseguit que la comarca de la Ribera tinga una concessió insuficient d’aigua i que perda els seus drets històrics.

L’esborrany proposa fer una permuta que no garanteix el nostre consum d’aigua i deixa tant el Xúquer com l’Albufera de València en una situació catastròfica, des del punt de vista ecològic i humà. Fins i tot permetria en un futur no llunyà fer servir l’aigua del Xúquer per reviscolar antics projectes d’especulació urbanística, a les terres del sud del país.

 No és el moment de dubtar. No és el moment de girar-nos d’esquena o de relativitzar la transcendència d’aquest atemptat a la Ribera. És el moment de mobilitzar-nos per evitar que ocórrega. És el moment d’evitar que les futures generacions de riberencs i riberenques hereten un riu mort, un riu agònic, una vertadera escorrentia urbana i industrial.

Fem una cadena humana i abracem el Xúquer en un acte simbòlic on quede ben clar que no volem renunciar a un riu sa i viu, que transmeta salut i vida pels llocs on passe.

No hi vingues sol, fes-te acompanyar de la teua gent, dels teus amics. Et proposem una acció reivindicativa a l’aire lliure, allí hi trobaràs persones de tots els pobles de la Ribera que pensen com tu, que senten el riu molt endins, que no volen que es subhaste com un trasto vell i inservible. Passa la veu, anima la gent del teu voltant a acudir. No ens pleguem de braços.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here