La casa Fuster de Sueca s’ompli per retre homenatge a Guillem Agulló

0
299

En l’any que es compleix el XXé aniversari de la seua mort, Sueca, el poble de Joan Fuster, també s’ha unit a la lluita per la memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove de Burjassot militant en moviments independentistes d’esquerres que va morir assassinat l’11 d’abril de
1993 a Montanejos, a mans d’un grup de militants de l’extrema dreta.
El col·lectiu Reconstruint Fuster i l’associació cultural La Xala hem estat els organitzadors d’aquest acte que ha comptat amb la presència de la mateixa família Agulló-Salvador i també amb l’assistència dels familiars del poeta i escriptor Vicent Andrés Estellés.
El matí d’ahir, diumenge, la casa Fuster quedava plena de gom a gom entre els assistents, que es comptaven per centenars, els familiars i els participants en l’acte. Són molts els que han volgut col·laborar de manera totalment desinteressada.
Vora una cinquantena de músics, el grup de danses Almogàvers de Sueca, Miquel Gil, els moixeranguers del País Valencià, Pep Gimeno “El Botifarra” i Dani Miquel entre d’altres completen l’extens llistat d’artistes i agrupacions que s’han adherit a l’homenatge.
L’acte ha comptat, a més, amb la participació del professor Jaume Pérez Montaner; amb la de Laia Alonso, que ha parlat en representació del col·lectiu Endavant La Ri

Muixeranga en honor a Guillem Agulló

bera i amb la d’Isabel Anyó Andrés, la néta d’Estellés. Tots els parlaments, encoratjadors, han convidat els assistents a no defallir i a perseverar en la lluita per la llibertat, la justícia i la dignitat, en la que Agulló i la
seua família han estat tot un exemple.
Les notes de la dolçaina i el repic dels tabals han posat punt i final a l’emotiu acte amb la interpretació de la Moixeranga i el Cant dels Maulets, que els assistents han cantat tots plegats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here