EU proposa que Alzira s’adherisca al Fons Valencià de Solidaritat

0
348

Esquerra Unida d’Alzira proposa que l’Ajuntament s’adherisca al Fons de Solidaritat Valencià i lamenta que una de les principals víctimes dels retalls pressupostaris des del 2012 tant municipals (més d’un 50%) com del conjunt de l’estat siguen les polítiques de solidaritat i cooperació internacional.

Dins d’aquest context de crisi, EU-Alzira lamenta que s’haja instal·lat un discurs que ha convertit la cooperació internacional al desenvolupament, l’ajuda humanitària, o la sensibilització i l’educació al desenvolupament en una acció prescindible dins dels ajuntaments en estos moments; com una mena de “luxe” davant la urgència de les necessitats més immediates de la ciutadania i considerem que la cooperació al desenvolupament respon a la demanda ciutadana a les institucions públiques per a que recolzen la solidaritat i la cooperació internacional en recerca d’un ordre més just i la defensa dels Drets Humans a nivell global.

Recordem que una de les principals víctimes de tots els retalls pressupostaris en les administracions públiques estiguen sent les polítiques de solidaritat i cooperació internacional. Dels 100.000 euros pressupostats el 2011 per part de l’Ajuntament d’Alzira (que suposava no arribava al 0,3% del total) hem passat a la meitat, 50.000 euros el 2012 (un 0,15%); i al 2013 una nova retallada del 50% (25.000 euros, un 0’076% del total) estem ben lluny del 0,7% que recomanen els organismes internacionals o la mateixa Llei Valenciana de Cooperació. I no només això. En els pressupostos generals de l’estat aquesta partida ja es va reduir més d’un 70%.

En el treball per la solidaritat internacional es troba el Fons Valencià per la Solidaritat, associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana creada per contribuir des de l’àmbit municipal valencià al desenvolupament dels països empobrits i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, i on la implicació i participació dels governs municipals d’esquerres han tingut una participació important des de la seua creació.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’Esquerra Unida del País Valencià, la solidaritat i la cooperació han estat, i estaran, al centre de l’acció política local, autonòmica i estatal,i són part de l’ADN de la nostra formació; així com pensem que segueix vigent el compromís municipal d’arribar a destinar el 0,7% del pressupost municipal a cooperació al desenvolupament.”

Des d’EU s’instarà que l’Ajuntament d’Alzira estiga present i col·labore en el Fons Valencià de la Solidaritat. Segons el portaveu d’esquerres: “des de la nostra formació no entenem el municipalisme del segle XXI sense una visió global del món. Des d’EUPV seguim apostant per la vigència de l’esforç de la cooperació local, i del seu treball en l’ajuda als països del Sud i recolzem el projecte del Fons Valencià per la Solidaritat com un instrument vàlid, i un referent per a la cooperació i la solidaritat internacional dels ajuntaments valencians.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here