L’Alcúdia testic de l’Adéu,RTVV, un llibre que denuncia la «gran màquina governamental de propaganda»

0
407

Ahir es va presentar, en la Casa de la Cultura de l’Alcúdia i organitzada per l’Agrupació Socialista local, el llibre Adéu, RTVV, volum que arreplega la cronologia, circumstàncies i valoracions dels afectats per l’ERO que recentment ha declarat nul el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en sentència que ha donat motiu al Govern de la Generalitat a anunciar el tancament de la radiotelevisió pública valenciana.

En l’acte van intervenir els editors del llibre, Vicent Climent i Borja Flors, la periodista i escriptora Esperança Camps, i el secretari general de l’Agrupació, Paco Martínez, que va realitzar les presentacions i va moderar l’intens debat que es va entaular entre la taula i el nodrit públic assistent.

Flors va al·ludir a la evident contradicció que es produïa un 21 de novembre, dia de la presentació, però també dia mundial de la televisió, declarat per l’ONU, en el qual les Corts Valencianes venien de triar al Director General i al Consell d’Administració de la RTVV que han de liquidar-la.

Màquina de propaganda

Va interpretar el fet com la guinda d’una suma de despropòsits, molts dels quals han eixit a relluir en la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ha declarat nul el ERO que pretenia acomiadar a més d’un miler de treballadors de la corporació i en les declaracions dels diferents programes informatius de Nou i Radio Nou des que es va anunciar el seu tancament. Paradoxalment, els periodistes s’han posat a explicar des de llavors com la Radiotelevisió pública valenciana s’havia convertit en una gran màquina governamental de propaganda.

Climent i Camps van abundar en la idea del ERO de RTVV i del posterior anunci del seu tancament com un fracàs de la societat valenciana. Ho van fer des de l’autocrítica: els periodistes de la corporació, excepte algunes excepcions destacables, potser havien d’haver  posat el crit en el cel molt abans de l’anunci dels acomiadaments o del tancament. Però, digueren, també la societat haguera d’haver reaccionat. Per fortuna, van afegir, sembla que ho  estiga fent ara i les manifestacions amb el lema “RTVV, no es tanca” estan obtenint un gran recolzament social.

El públic va entaular un animadíssim debat, on va eixir a relluir la nefasta adreça de RTVV al llarg dels últims lustres, posant l’accent en les adreces polítiques del Partit Popular sobre aquest tema, en la dilapidació de fons públics, en la corrupció i en el clientelisme que van  escollir com a model per a una radiotelevisió pública que no feia més que endeutar-se per raons alienes a la producció i perdre audiència.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here