La Policia Local de Sueca estrena hui un «modern» edifici

0
429
La policia local davant les noves instal.lacions

La Policia Local de Sueca disposa des de hui d’un modern edifici, dotat de tots els mitjans necessaris per a l’exercici de les seues funcions, a més de facilitar el servei als ciutadans. Este matí ha tingut lloc la inauguració oficial de les noves dependències de la Policia Local de Sueca per part de l’alcalde, Salvador Campillo, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió, els quals han estat acompanyats per la regidora de Protecció Civil, integrant de l’àrea de Seguretat Ciutadana, Josefa Juan; i l’intendent cap de la Policia Local de Sueca, Juan Torró. Ha assistit també a l’acte una gran representació de la corporació municipal i del cos de la Policia Local de Sueca, alcaldes i regidors de poblacions veïnes, jutges i magistrats del nostre partit judicial, caps i comandaments del cos de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, i representants de l’àrea 10 de Sanitat.

“És un verdader orgull posar en marxa este ambiciós projecte que hui s’ha aconseguit fer realitat. Les funcions dels nostres policies s’han vist incrementades amb el pas dels anys per a aconseguir donar una resposta a tots els problemes que planteja hui la societat. És per això que hem d’estar d’enhorabona per estes extraordinàries instal·lacions que solucionaran els problemes que plantejaven les anteriors a la Policia Local de Sueca, especialment d’espai. Enhorabona a tota la ciutat”, en paraules de l’alcalde. “Constància, perseverança i esforç, són les tres qualitats que ens han permés arribar ací hui, a l’acte d’inauguració de la nova central de la Policia Local de Sueca”, en paraules de la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió qui, després d’agrair a tots els responsables de governs municipals anteriors la seua implicació en el projecte, ha tingut paraules d’agraïment també per a la Policia Local de Sueca “a la il·lusió, les ganes, l’esforç i la dedicació que han invertit cada un d’ells perquè açò fora una realitat”. Quant al finançament del nou edifici, Sarrió ha explicat que “tots sabem que la suma d’esforços sempre dóna un millor resultat. Vull dir, perquè és de gran mèrit reconéixer-ho, que en este cas l’esforç econòmic ha sigut únic, únic de l’Ajuntament de Sueca que hi ha invertit al voltant de 1.088.000 euros per a fer este projecte una realitat, sense ajuda de cap altra administració”. Finalment, en referència a l’edifici, Sarrió ha assenyalat que “les noves instal·lacions proporcionen a la Policia Local tots els mitjans necessaris per a substituir l’espai limitat que, fins ara i des de la creació del cos, disposaven en els baixos de la casa consistorial. Creiem per tant que és una gran millora que redundarà positivament en la seguretat dels ciutadans”.

Característiques del nou edifici
El nou recinte disposa de 1.043 metres quadrats distribuïts en dos plantes, a més d’una zona que alberga el parc mòbil de la Policia Local, i una altra en què s’ubiquen els vehicles que hagen sigut retirats per la grua municipal, facilitant així al ciutadà la possibilitat de fer efectiu el pagament de la multa i l’arreplega del vehicle en el mateix lloc. A més compta amb despatxos individuals; una gran sala on s’ubica la unitat administrativa, amb un espai en què es facilita als ciutadans la realització de tràmits, com ara recursos de multes, sol·licituds de permisos, etc; una sala-menjador; uns vestuaris adequats a la grandària de la plantilla; els armers; un arxiu de gran capacitat per a les necessitats de custòdia de documents; i un gran pati exterior en què es formarà als escolars en matèria d’educació viària.

Les noves instal·lacions disposen també d’una gran sala destinada a la formació dels propis agents, i a la que puguen impartir els agents als ciutadans sobre trànsit, seguretat viària, reformes legislatives, tant en l’àmbit penal com ara administratiu, planificació dels dispositius i treballs policials, etc; tot això unit a l’aplicació de les noves tecnologies que aconseguixen una major efectivitat en el treball policial. L’edifici compta també amb totes les mesures de seguretat preceptives, amb accessos a l’edifici controlats gràcies a càmeres exteriors i interiors i una sala de control; tot això per a millorar la seguretat, tant del propi cos policial, com dels ciutadans.

Del 25 al 29 de novembre, tot aquell ciutadà o ciutadana que ho desitge podrà visitar el nou edifici gràcies a la Setmana de Portes Obertes que s’ha organitzat. Per a realitzar una visita guiada, tan sols cal contactar amb la Policia Local.

Acte de reconeixement de l’Ajuntament als membres de la Policia Local de Sueca amb 25 anys de servici

Prèviament a la inauguració de les noves dependències de la Policia Local, l’Ajuntament de Sueca ha volgut fer coincidir este esdeveniment amb l’acte de reconeixement que ha oferit, en el saló de plens, als membres de la Policia Local amb una antiguitat de més de 25 anys en servei actiu. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió, han lliurat a cada homenatjat un diploma i un escut d’argent de l’Ajuntament, en reconeixement a la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc que els lliurarà pròximament la Generalitat Valenciana.

“Pareix que va ser l’altre dia quan començàvem i ja han passat molts anys. No hem tingut més remei que superar-nos, formar-nos i obligar-nos a disposar d’una formació contínua de caràcter permanent…/… dotant-nos d’equipament i mitjans per a oferir una adequada prestació de serveis als nostres ciutadans. Hem passat i viscut situacions de qualsevol tipus, roïnes, dramàtiques, tràgiques… però no tot han sigut mals moments, ja que també hem tingut algunes anècdotes bones i gratificants; eixes són les que recordem”, en paraules de Juan Torró, intendent cap i un dels homenatjats qui també ha volgut manifestar el seu suport “i reconeixement als anys de carrera professional que porteu. Heu de sentir-vos orgullosos. Heu dedicat una part important de la vostra vida a la protecció, seguretat i tranquil·litat dels nostres carrers i els nostres ciutadans, moltes vegades inclús arriscant la vostra integritat personal”.

Els mereixedors d’este guardó han sigut: Juan Torró, intendent cap; Pep Torres, inspector; Pep Puchades, oficial; Salvador Granell, oficial; Paco Bolufer, oficial; Ildefonso Cabrera, agent; Pep Escrivá, agent; Toni Castelló, agent; Vicent Penalba, agent; i Manolo Ferrando, agent. En l’acte de reconeixement a la seua labor, han estat acompanyats també per una gran representació de la corporació municipal, els seus familiars i companys de la Policia Local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here