L’EPA d’Alzira recull 3.000 firmes contra el trasllat que es farà este curs segons Bastidas

0
481

«És una autèntica locura» manifestava este matí el director de l’Escola Permanent d’Adults (EPA) Isidoro Belda mentre contemplava els plànols de La Parrilla, l’edifici on l’equip de govern ha decidit traslladar les 8 aules en contra del professorat i del miler d’alumnes representat en el Consell Escolar del Centre. Un trasllat que segons ha manfiestat hui l’alcaldessa Elena Bastidas als mitjans de comunicació «és farà abans d’acabar este curs». Les obres, actualment paralitzades, «estan a punt de començar» segons la primera autoritat local qui assegura que les futures instal.lalc

Alumnes de l’EPA

Edifici de La Parrilla construït l’any 1935

El cap d’estudis i el director del centre

ions «són més grans i millors que les actuals».

On està el problema?

Bastidas es pregunta ón está el problema? i tot seguit respón que les reticències al trasllat «estan alimentades per l’oposició municipal» que  «manipula» a la comunitat educativa de l’Enric Valor.

L’associació d’alumnes ha recollit ja al voltant de 3.000 signatures contra el trasllat i espera ser rebuda per l’alcaldessa «des de fa un mes que demanarem una entrevista». La presidenta del consistori ha recordat que en setembre es va entrevistar amb el director del centre i la presidenta de l’associació, tot i mostrar-se disposada » a tornar a reunir-nos les voltes que facen falta». Bastidas considera que les escoles d’adults «són de competència autonòmica» i que ella vetla «sobre tot pels serveis municipals», en referència a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) que pretèn ficar en marxa en el 2014.

A l’equip directiu del centre, que acaba de rebre els plànols, no li convencen les noves instal.lacions a les que troben un bon grapat de deficiències; la distribució de les aules en dos plantes -tres en la primera i cinc en la segona», l’ existència d’un ascensor menut on caben quatre persones davant l’assistència de nombrosos alumnes que superen els 60 anys.

Aules allargadaes i irregulars

També «la irregularitat de les aules, algunes molt allargades i altres amb tabics que dificulten la visió de la pissarra als alumnes de les últimes files». Tampoc disposaran, inicialment, d’aire condicionat i calefacció com en les instal.lacions actuals, una de les aules farà paret amb paret amb el Saló de balls dels jubilats, amb els que compartixen la primera planta. El director i el cap d’estudis tiren a faltar «la memòria de qualitats del projecte» i advertixen que la Conselleria d’Educació és la que té que donar el vist i plau a les futures instal.lacions.

I tot un seguit d’incògnites derivades del trasllat, perquè segons el director de l’EPA, «no sols hi ha que traslladar els pupitres, també tenim ordinadors i pantalles, perquè cada aula té un projector i farà falta la corresponent xarxa informàtica».

Aules  estrenades fa tres anys

El director i el cap d’estudis, Manolo Valls, no entenen este trasllat «en contar amb unes modernes instal.lacions estrenades fa només tres anys» i amb «les despeses que suposarà el nou centre i l’enderrocament de les aules». En la planta que ara ocupa l’EPA  el govern de Bastidas ha previst ubicar la futura OAC. Una oficina que segons l’oposició municipal i directius de l’EPA podria estar ubicada en les instal.lacions d’IDEA -barallada en principi per l’equip de govern-, en el Palau de Cassassús, amb una situació molt céntrica i próxima a l’ajuntament o en altres dependències municipals «que suposarien menys despeses per a l’Ajuntament».