El Mariano Benlliure un «carrer sense llei» des de fa 15 anys a Carcaixent

18
742
El pub entre finques del Mariano Benlliure

El calvari dels veïns del carrer Mariano Benlliure de Carcaixent començà, fa una quizena d’anys, quan s’instal.là un pub en una antiga nau de la zona. Un calvari que encara no ha acabat tot i les denúncies constants davant l’Ajuntament, el Síndic de Greuges i el «Defensor del Pueblo».

Raúl Marcos, el portaveu veinal, no donava crèdit en veure el que passava el primer estiu de residir en el maleït carrer, l’any 2010. Ell l’anomena «el carrer sense llei» perquè els clients del pub «defequen en els portals de les finques, tenen relacions sexuals en la via pública i fans bregues constants».

Marcos recorda un bon grapat d’incidents i denúncies; «estavem desesperats, una insoportable nit, eren les 3 de la matinada, vingueren dos municipals i ens digueren que no podien fer res davant la gran quantitat de joves que hi havia a les portes del pub». En altra ocasió recorda algo que «no havia vist mai en ma vida, uns 80 joves de Carcaixent i d’Alberic feren una autèntica batalla campal».

És freqüent que els veïns davant el soroll procedent del pub i dels seus clients que «et despertes de matinada alterat, he comprovat com a alguna veïna li tremola el capsal del llit», comenta serè però enfadat el portaveu veïnal sobre tot perquè l’Ajuntament «no sols haja mirat cap altre costat després d’haver presentat denúncies individuals, sinò que el passat estiu va decidir ampliar l’horari del pub fins les 4 i mitja de la matinada».

Entre tot el veïnat, i veient que el seu calvari lluny de remetre anava a més, decidiren elevar les seues queixes fins el Síndic de Greuges i el Defensor del Poble.

El Síndic li ha dit a l’alcaldessa de Carcaixent que el pub deu estar «insonoritzat» i que «incremente la vigilància policial» al carrer Mariano Benlliure, com a mesures per evigtar «les vibracions i molèsties acùstiques» que de manera «injusta» pateixen els veïns «des de fa molts anys». El defensor del poble valencià li recorda a l’Ajuntament que els sorolls «incideixen de forma perniciosa sobre el dret fonamental de la inviolabilitat del domicili». I a més li diu que els poders públics deuen «velar» amb «fermessa» per la protecció d’estos drets.

Raúl Marcos recorda que després de presentar queixes i denúncies l’alcaldessa, Lola Botella «em va cridar per telèfon per intentar una solució, jo li vaig dir que em citara per escrit, però ja no he tingut més notícies d’ella», lamenta.

18 Comentarios

 1. Tarnquil, Raul que d´inmediat el » Gabinet d Premsa M.I.A. de Carcaixent» informará de totes les gestions i actuacoins fetes per resoldre el tema i els efectes i solucions donades. ¿ A qué si?

 2. Mantinc el que dit sempre sobre aquest tema… «el que l’alcaldessa no ha segut capaç de resoldre en 14 anys per ella mateix ja no va a resoldre-ho en 2 anys que li queden… al menys, no per voluntat seua.. ara que siguen els organs competents qui estimen el que fer.. el rellotje ja va cap enrrere.. si en el plaç d’un mes que li dona el sindic per ordenar l’acondicionament del local o l’ordenament del tancament no ho fa, la faena ja será d’ella. Perque açò va endavant per part de molts veïns de la zona fins a les últimes conseqüències, caiga qui caiga… han segut moltes nits sense dormir i això no pot quedar impune només perque si…JA ESTA BE!!!

 3. Yo soy testigo de que el caso de la calle benlliure lleva más de 18 años sin ser solucionado, lo inicio un tal D.Dalio Timor, el cual fue acusado de enfermo mental, dicho señor tuvo que malvender su casa e irse a vivir a Alzira, la Policía Local emitió informes que afirmaban que todo lo que exponía el señor Timor era cierto, solución, invitaciones con barra libre a la Policía Local, trabajo al hijo de un destacado PL, limpieza por la brigada municipal a costo de los ciudadanos, todo menos inspeccionar como era debido y cerrar el local. En fin la Lola una vez más se cubre de gloria.

 4. A quien hay que denunciar es al Ayuntamiento, es lo único que vale, ya hay sentencias que inhabilitan a los responsables públicos por permitir este «terrorismo» de baja intensidad. Sin olvidar, que hay otras entidades patrocinadas por el propio ayuntamiento que hacen lo mismo…los casales falleros, que si bien, más o menos esta permitido socialmente que los 3 días de fallas manden más que los propios agentes de la autoridad, el resto del año hacen lo mismo, y el ayuntamiento les protege.

 5. El marcos este que quiere, portavoz vecinal, Yo soy vecino de la zona y nadie lo ha proclamado protavoz vecinal, yo y mi familia Como vecinos también sufrimos las consecuencias derivadas Del pub pero lo que dice este tío es sensacionalismo Barato, no por exagerar se llega a una buena solución. Yo no quiero que cierren el local, cosa que este señor si que quiere, yo como vecino Quiero que el local cumpla con los oportunos requisitos y con esta forma de actuar lo unico que esta consiguiendo es separar más a unos y otros. Además que clase de portavoz es este que habiendose autoproclamado luego no va a reunirse con la alcaldesa.

 6. Amic Óscar. He de dir-te que Marcos no s’ha dirigit a este mitjà com a portaveu veinal del carrer, sinò que ha sigut Riberaexpress utilitzant una denominació habitual en premsa el que l’ha identifixcat com a tal sense que això signifique que siga el portaveu oficial. El que ha fet Marcos es ser portaveu del problema davant este mitjà de comunicació que no tenia constància d’eixa problemàtica.
  No entrem en que les seues manifestacions siguen exagerades, o no, però resulta molt revelador l’informe del Síndic de Greugres i que després d’una quinzena d’anys estiga sense resoldre`s el vostre problema.

 7. Oscar, jo no he sigut que ha instat al tancament del local, ni molt menys. Ha sigut el propi sindic de greuges que ho ha recomanat com a mesura en cas d´incompliment de les recomanacions dictaminades. De totes formes, supose que si ets capaç de criticar que els veïns ens movilitzem i al mateix temps dius que t´afecta directament a tu també, el teu testimoni queda un poc descreditat per tu mateix.
  Respecte a lo de apropiar-me de títol de portaveu veïnal, no hem queda res a dir després de les aclaracions del propi diari digital. Gracies a xavier per eixir al capdavant i aclarir-ho.

 8. 80 joves?????? Jajajajaja ja voldria jo que carcapeople tinguera tant de moviment!!! Per lamor de deu si es un poble dormitori sense CAP opció per als joves de viure la nit!! Si hi hagueren 7 pubs no saglomeraeien en un. Pero esque senyors!!! No hi ha mes en este poble!!! Uno que queda que voleu? Va per favor…vergonyos.

 9. pilar, vergonyós es lo que vivim nosaltres cada cap de setmana, si tires tant en falta moviment de jovenalla, recomanaría que vajen a la porta de ta casa fins a les 5 de la matinada a veure quina gràcia et fá l´assumpte…

 10. Pilar, lo únic que voldran el veïns, es que es condicione el local, per a no molestar al veïnat, punto i pelota.Vergonyos, es que digues tu vergonyos, cuan a lo millor, hi ha que posar-se en el lloc del veïnat, i parlar en consequiència.

 11. Exacto pilar. Este tio como yo dije antes lonexagera todo y crea mas división y no ha hecho por arreglar-lo a las buenas. Encima
  Es muy sensacionalista, ya parece los de equipo de investigacion de la sexta con lo del pavellon. Donde dijo 80 serían 8. Además eso de que no se ha autoproclamado líder lo direís vosotros porque yo he visto a su marido repartirndo unas octavillas con noseque de una plataforma y yo he hablado con varios vecinos de este tema y ninguno sabia nada. Se ve que lo esta haciendo el solo por su cuenta,… Digo yo que haber si es que se quiere meter en politica s costa de los «supuestos» vecinos de los slrededores. Este señor me consta que en el barrio ya ha hecho alguna que otra así que… Una cosa que nos afecta y que quwrremos que se solucione la utiliza este señor en su beneficio propio. Qe se cree que es el unico que lo sufre, encima
  El vive en otra calle diferente a la del pub y ni mucho menos desde hace 15 años, lleva viviendo ahi unos quantos años
  Menos. Menos lobos marcos y no enrede más
  Ahora que estabamos a punto de conseguir cosas los vecinos que si que nos reunimos y hablamos las cosas.

 12. Srta.Pilar,me parece muy bien lo que dices.Pero que no te toque bajo de tú casa…si no ja parlariem…
  Pubs si,pero fuera del pueblo o donde no molesten a ningún vecino.Yo lo he sufrido en mis carnes y tuve que cambiar de vivienda.

 13. Oscar… veo que está usted mucho más pendiente de mi vida y de mis que haceres que yo mismo… que lástima no poder decir yo lo mismo de usted ni saber yo de su vida y sus menesteres como usted de la mia… jajajaja.

 14. Donde estaba este tal oscar cuando los vecinos de verdad de ese barrio nos reuníamos con concejales y alcaldesa en 6 ocasiones ???? donde estabas cuando habían mas de 200 personas peleando, gritando y destrozando en las calles cercanas al pub ??? Donde estaba cuando esta gentuza rompían cristales, retrovisores, meaba en los portales, robaban extintores y llenaban nuestros coches por dentro y por fuera de mierda ???? donde estaba cuando los vecinos nos hemos reunidos para hacer escuchar nuestra voz delante de un consistorio insensible a los problemas que vivimos ???? donde estabas » oscar » ???? Cuenta lo que has echo tu para solucionar este problema ……. y si el marido de este chico va repartiendo lo que sea, antes de hablar molestate en leer lo que reparten y lo que dicen ellos y muchos mas de este pueblo…ademas hablas de división y entrada en política ( a que santo digo yo )….creo que estas picado por algo con estos chicos que lo único que hacen es hablar con la gente mas de lo que tu pueda pensar. Habla con ellos y das la cara que es lo que toca. Saludos.

 15. Sr.Raul tiene usted todo mi apoyo , pues me consta , desde hace muchos años, de las molestias padecidas por los vecinos y de sus infructuosas negociaciones con el MIA para resolver el problema.
  No entiendo el porque no se ha solucionado el tema antes y se haya tenido que llegar a ese tipo de denuncias.
  La forma de dirigirse a usted por ese tal Oscar » ese tío » le puede hacer una idea de cuales son sus intenciones con sus comentarios y no hay mucho más que explicar.

  Un saludo del Kako

 16. «Oscar», hasta las mejores estrategias a veces fallan y a ti te han pillado con el carrito del helado. Por el ayuntamiento se rumorea quien eres en realidad. Por cierto, saludame a «Pilar» cuando llegues a casa…

 17. Que es queixeu cuan el local es deia Lluna i es plenava fins la bandera de gent dins i fora pues es aceptable, pero ara?

 18. hola : me llamo carlos y soi uno de los antiguos dueños de lluna ,cuando nosotros montamos el local la zona era industrial y no habian viviendas.Solo estabamos la central y despues lluna, al cabo de dos años de la inaguracion del local se empezo la contrucion de las viviendas cambiando lo de suelo industrial por rustico por lo que se producieron los primeros roces con los vecinos y si es verdad que el señor Dalio empezo con las denucias que si llegaron a tener repercusion pero para bien del local ,pues tuvimos una inspeccion de la policia autonomica y una auditoria de sonido por la generalitad de la cual el local salio indemne y no es que al señor Dalio se le diese por loco pues fue la misma generalitat quien le denucio por falsa denuncia y a pagar daños y perjuicios al local y que nosotros perdonamos,para que vieran los vecinos que no., queriamos problemas con nadie.El problema es de la calle que es de todos y responsable la autoridad competente que no deberia mirar a otro lado.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here