Eixida cultural de Carcaixent M’Agrada a Manuel-L’Ènova

0
350

Carcaixent M’agrada continua amb les seue

Pedrera

s eixides culturals per tal d’anar descobrint els secrets del nostre entorn més immediat. En este cas visitarem els pobles de Manuel i l’Ènova. Estos dos pobles de la Ribera han acabat unit poc a poc els seus carrers engolint-se antics poblets com Faldeta, Sanç, Torreta, l’Abad… De la mà de Pau Martínez, membre de l’Associació Cultural Mitja Galta de Manuel coneixerem les cases, els carrers i ens sorprendrem amb la història dels pobles que dormen dins del casc urbà d’aquestes poblacions veïnes de Manuel i l’Ènova.

 

Entre d’altres edificis podrem veure la casa del pintor Estruch, amb obres de l’artista, que recull l’estil pictòric de Goya i va ser mestre de Sorolla. També resseguirem la sèquia de l’Ènova, l’obra pública que va estructurar aquesta part de la Ribera. Encara que pot ser el més sorprenent de la visita serà la trama urbana, on podrem distingir perfectament els poblets antics, ja desapareguts.

Per acabar anirem fins a la vil·la romana de Cornèlius i a l’antiga pedrera romana. La pedrera és un paratge molt interessant i de gran bellesa, on podrem veure les marques que deixaren els cànters, les carrerades que marcaren a la pedra les rodes dels carros i les restes d’una pedrera d’on s’extreia una veta de marbre molt apreciat a l’antiguitat.

Tots aquells que estiguen interessats en anar, hauran d’acudir diumenge 17 de novembre a les 9.30 hores al pàrquing de Renfe de Carcaixent on ens repartirem en cotxes particulars per anar a Manuel. La visita durarà fins l’hora de dinar.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here