Carratalá i Cervelló protagonitzen el primer desencontre en el govern d’Alberic

0
517
Cervelló i Carratalá junts, eren altres temps

El porataveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló va tractar d’electoralista, una Moció presentada per l’Alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá en el que sembla pot convertir-se en una crisi  de govern.

El desencontre es palpava en el Ple Ordinari, celebrat esta setmana a l’ajuntament d’Alberic, entre Javier Cervelló, cap i portaveu de Coalició Valenciana, i l’alcalde, Antonio Carratalá i els integrants del seu grup, socis en la governació del consistori local.

Tot es desenvolupava normalment, fins que arribaren les mocions d’urgència, on l’equip de gobern, presentaba una moció “demanant una subvenció de 500 €”, per a l’Associació de Campaners d’Alberic, per a sufragar despeses del XIX Encontre de Campaner de la Comunitat Valenciana, celebrat en Alberic, el passat 9 de noviembre.

Per dos vegades consecutives, la moció d’urgència va ser rebutjada, per 7 vots en contra (Coalició Valenciana i IXA), 6 a favor (equip de Antonio Carratalá) i 3 abstencions (Pspv-Psoe i Faustino Sala).

Javier Cervelló, va dir en la seua intervenció per a explicar el vot en contra del seu grup, “dixant clar en primer lloc, de que ells no tenien res en contra dels campaners d’Alberic”, i a continuació, triem parts de la seua intervenció:

.- “hem votat en contra, Sr. Alcalde, sobre este tema, perquè acabem d’assabentar-nos ara, el tema de les campanes tots heu vist com ha anat desembolicant-se estos últims mesos, que ha eixit en els periòdics, notes de premsa amenaçadores, insults, alguns han posat adhesius pel carrer, alguns han boicotejat el rellotge del campanar a posta, i no dic per qui, per que volem anar a la Guàrdia Civil a denunciar-ho, perquè el rellotge no funcionara, i al dia següent, traure’ns en el periòdic, les jugades els han eixit perfectes “

.- “Li es van a donar una subvenció a les persones, que no sabem per a què, perquè potser que 500 EUR, no foren prou, nosaltres podríem donar-los 1000 o 2000, en una memòria de despeses, igual que fan totes les associacions d’Alberic,”

.- “són campaners, cristians, jo també sóc cristià, catòlic, que són quasi de la meua branca, “

.- “perquè el dissabte van fer el congrés, es va menjar i alguns es van pagar a escot el que tocava. Hi ha quelcom s’han gastat diners, jo vull saber-ho, tinc dret a saber en que s’han gastat els diners, perquè el diners no és meu, els diners és de vostès., tinc dret a saber-ho i vull que em diguen a on pararan eixos diners”

Els altres regidors/es dels grups de l’oposició, van mostrar en la mateixa línia, el seu desacord en la forma de presentar abans del plenari una moció d’urgència, sense la memòria de despeses, i  abans haver-ho conegut ells, i mes tinguent amb compte, que ja havien passat 14 dies.

Van coincidir tots, en que no es tènia res en contra dels Campaners d’Alberic, i que s’hauria de tornar a presentar, amb la memòria de despeses, i previ coneixement dels diferents grups, convocar un ple extraordinari. Miquel Pallares, del Grup IXA, va matisar, » que un ple que pot durar no mes de 5 minuts, deixant de cobrar els 70 EUR, que cobren els regidors en este tipus de plens.

La regidora de cultura, va defendre la moció, dient,

” Crec que açò és un poc escabrós, per tot el que s’està dient, perquè com este i en tots els que se’ns presenten, cal fer-ho de forma objectiva amb totes les associacions del poble´”

“Està clar que són els diners dels contribuents, però vull deixar clar, que quan es dóna una subvenció, cal justificar-la amb les despeses.. Pense que hem de ser clars i transparents , i no m’agrada Javi el que acabes de dir, que açò s’ha fet de forma electoralista”.

Per a finalitzar, l’Alcalde, Antonio Carratalá,

 «Sobre açò, jo he sigut víctima, segurament la que mes, hi ha adhesius de la meua persona, s’ha atacat a la meua persona, però si personalitzara els meus problemes o els atacs que tinc, sobre associacions o persones del poble, faria una llista negra d’estes persones i associacions, i com m’ataquen a la meua persona, no se les donaria, i no faig això.

 Algú pensarà, que és una acció electoralista, ni de bon tros, ha sigut una proposta de la regidora de cultura.

Es una associació legalment constituïda, que va fer un acte en el poble, i que probablement ha fallat la comunicació. Quan la regidora, em va explicar este tema, vaig creure oportú l’ajudar-los, perquè si jo fora un altre tipus de persona, i no vull canviar, vaig creure que era just la seua concessió.

No s’ha aprovat la urgència, per la qual cosa no hi ha mes que tractar i passem al següent punt”

No cap dubte, que esta moció d’urgència, pot significar el començament d’un des-encontre, i posicionant-se les seus postures, mirant les pròximes eleccions municipals.

Coalició Valenciana, al parèixer no es presentarà, i Antonio Carratalá, encara té en l’aire la seua pertinència al Partit Popular, però, poden haver sorpreses, Poden sorgir llistes alienes (ajenas), als partits polítics.

Altres temes es tractaren en este Plé, però este, els va eclipsar. Com, l’arreplega-ment de fem en les urbanitzacions San Cristòbal i Monte Júcar, a partir del 1 de gener 2014, el rebuig d’una moció per el tancament de Radio Televisió Valenciana, Pla de cremes controlades, Patrulla de paisà en la qüestió de gossos.

Eduardo Sala

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here