Salom: «Sra. Botella baixe del núvol, vaja-se’n a casa»

13
434
Paco Salom

Lola Botella

Vistes les explicacions del Partit Popular sobre el pressupost del 2013, des de Compromís no podem més que expressar la sorpresa per la satisfacció del Partit Popular que ha aconseguit aprovar en el mes de novembre el pressupost de l’any que està apunt d’acabar, el 2013, i que damunt ens tire en cara que des de Compromís no hem presentat un pressupost alternatiu.

Estes manifestacions de la Sra Botella en el plenari i en la premsa són el cinisme elevat a la màxima potencia. “Com es pot tindre la cara tan dura d’exigir al BLOC que presente un pressupost si el Partit Popular ha sigut incapaç de fer pressupostos en els anys 2011, 2012 i pràcticament en 2013? És que no recorda la Sra Botella que el pressupost de 2010 s’ha hagut de prorrogar tres vegades per les liquidacions dolentes dels anys anteriors?” argumenten des de Compromís.

Runa i foscor als carrers
Presumir de pressupost ara que s’acaba l’any, i de romanent positiu de tresoreria en la liquidació de 2012, i mentrestant obviar que per poder endreçar un poc les finances municipals han hagut que pujar impostos, retallar serveis, i despedir a treballadors és molt cínic per la seua part. “No sabem si és que la senyora Botella no veu la runa que hi ha pels carrers per la reducció de pressupost i de persones en el servei de neteja. Com pot amagar els retalls generalitzats any rere any des del 2009 a les families I a les entitats locals? O la foscor dels carrers per poder pagar els rebuts a Iberdrola? O la protesta de la Lira Carcaixentina a través d’un comunicat durant les festes majors? Tot això es veu que no compta per al Partit Popular”.
El pressupost de l’ajuntament de Carcaixent ha passat dels 23 milions d’euros en l’any 2009 a poc més de 14 milions d’euros en 2013 (40% de reducció). I esta reducció ha repercutit negativament en la prestació de serveis i en l’assistència a les famílies, que han disminuït, així com en la plantilla municipal, a través d’acomiadaments i reducció de jornada a un nombre important de funcionaris interins. I si açò no fóra motiu suficient per estar preocupats, no hem d’oblidar que la inversió pràcticament ha desaparegut del pressupost. Els 0’3 milions pressuposts per al 2013 queden molt lluny dels 8’7 milions d’inversió que preveia el pressupost del 2009 (96% de reducció).
I la responsabilitat d’esta situació és del Partit Popular, de cap manera és de l’oposició. “L’oposició no governa en Carcaixent, Sra. Botella. En Carcaixent governa el Partit Popular des del 1999, i és la seua gestió irresponsable, especialment en l’àmbit pressupostari, la que ens ha dut on estem”, comenten des de Bloc-Compromís. Fins i tot el mateix regidor actual d’hisenda ha reconegut que en diversos anys han gastat sense tindre assegurats els ingressos, de manera que any rere any calia recórrer a l’endeutament, fins que la situació va ser extrema i l’Estat ens va obligar a aprovar un Pla d’ajust en juliol del 2009, al que després han seguit dos plans més, per tal de millorar la salut de les finances municipals.

Fallida tècnica
No és mèrit de l’equip de govern aquest pressupost quadrat que presenten, sinò dels ciutadans de Carcaixent. Ells són els qui estan esperant des de fa anys una explicació a la pèrdua de serveis i a la pujada d’impostos. Son els ciutadans els qui reneguen a la vista de com el Partit Popular fa servir l’ajuntament i l’empresa municipal Procarsa per enxufar els seus candidats, fills i amics.
L’únic mèrit que poden adjudicar-se la Sra Botella i el seu equip és el d’haver l’ajuntament a una situació de fallida tècnica o el de tindre 1,2 milions d’euros perduts en l’aulari que anaven a regalar a la Catòlica. Per això, si hi haguera un mínim de vergonya el que haurien fet és demanar perdó a les famílies del poble, pel cost que estan suportant, i per enganyar-los dient que en 2014 baixaran els impostos, perquè en la pràctica, de més de 40 taxes i impostos municipals, l’únic que realment baixarà és el rebut per la recollida de fem, i això “gràcies” a l’augment de l’IBI que permetrà aconseguir uns euros addicionals. En total els ciutadans de Carcaixent no pagaran menys que els anys anteriors.
A la vista d’esta situació, amb un Partit Popular ancorat en l’autocomplaença, des de BLOC-Compromís no podem més que demanar-li a la senyora Botella que se’n vaja a casa i no mentisca més a la ciutadania que, com ella sempre s’encarrega de recordar, la va posar en el lloc on es troba, perquè encara que ella tracte de fer-los creure que viuen en un país de meravella i fantasia, les butxaques que estan suportant els seus desgavells són les dels carcaixentins i carcaixentines, que ja no la creuen.

Compromís Carcaixent

13 Comentarios

 1. Sr. Salom utilitzant la mateixa vara de medir vagase´n vosté també a casa perqué voste es la única persona del consistori a dia d´avuí que mentrestant Botella ha manat vosté ha estat a l´oposició i li ha deixat fer el que li ha vingut en gana. Ara es preocupa vosté dels impostos que suporten els carcaixentins? Ara? I perqué no votà a favor de baixar l´IBI?
  Per favor deixa d´utilitzar tant de maquillatje que ja no es creible

 2. no vaig a comentar absolutament res.. el que volia dir ja ho ha dit pepet, de modo que a buen entendedor, con un comentario basta!!!

 3. Salom ha estat i segueix sent a l’ajuntament un actiu d’inqüestionable valor com a fiscalitzador de la gestió i les actuacions municipals. No ho podem obviar. Això és: els que vivim al poble no hauríem de permetre’ns el luxe de prescindir d’ell. Doneu-vos compte de l’abast d’una trajectòria coherent, adaptada a la realitat i perseverant en la defensa dels interessos col·lectius. Paco no li deixa fer ningú el que li done la gana, no; ben al contrari, ha estat tot un exponent insubornable de la lluita per la dignitat d’un poble, del seu poble, com ho és ara també. I ací val a dir, sense que em canse de repetir-ho que la majoria dels conciutadans d’aquest poble volem que a l’ajuntament es vaja amb esperit crític, però constructiu. Com més combatiu aquesta pràctica (qui ho faça), pitjor ens anirà de bon tros. Ací no es tracta que si l’esquerra es deixa fer amb la dreta, ja deixa de ser l’esquerra o és com dreta en lloc d’esquerra… No. Fixeu-vos que hi ha en joc ara d’ immediat i no s’equivoqueu amb les persones. Exigiu proves concloents i res de favades a l’hora de llegir o escoltar acusacions infundadament com les que rep el nostre regidor i el col·lectiu que l’acompanya.

  • jajajajajajaja
   feu-li a Paco una estatua al costat de Julià Ribera!!!
   Pepet, una gran aplaudiment i ovació de part meua!, no ho havera escrit millor.

 4. Per favor veí… mes rigor!!! Que tots som conscients de la situació que esta vivint-se al m.i.a. El bloc podria haver frenat el catastrazo del 2011.. perque no depenia d’una simple aprovació per part de l’equip de govern, sino que varen hi haure 30 díes de plaç per a fer al.legacions i ningú de l’oposició del bloc les va formular…

 5. ¡¡¡ GUAUUUUUU !!! ¡¡¡ QUE SORPRESA !!!! ¡¡¡¡ bloc-compromis recomendándole a la alcaldesa que » se vaya a casa »
  ¿ Como es posible esto ? ¿ no les parece un poco sospechoso ?
  ¿ Y justamente ahora ? ¿ que es lo que ha pasado ahora para que estos señores pidan a la alcaldesa que se marche ? ¿ le estarán pidiendo la dimisión ?
  ¿ Porqué han perdonado hasta ahora ?
  ¿ Es para ponerse a pensar , verdad ?

  Analicemos la situación
  ¿ Cual es la excusa para que nos monten a los ciudadanos este numerito mediático ? ¿ el presupuesto del 2013 ? ¿ que importancia tiene la aprobación de este presupuesto en el mes de noviembre , si sólo queda un mes y medio para terminar el ejercicio ?¿ que importancia puede tener para el futuro de Carcaixent ? ¿ a alguien se le ocurre algo ? ¿ que previsiones de gasto o ingresos contempla que pueden tener relevancia , si todas ya se han tomado , si lo que es en realidad es un estado de situación con un mínimo de previsión a muy muy muy corto plazo ?
  Saben lo que pienso , que esto no tiene NINGUNA importancia y es por ello que el bloc-compromis se atreve a salir a la palestra mostrando que ejecuta sus obligaciones de oposición , porque cuando algo es decisivo y puede influir en la gobernabilidad del PP , suelen descararse con su abstención y siempre intentando ocultar su decisión a la ciudadanía para que no sean conscientes de lo que realmente ocurre con nuestros políticos. Esto ha sido una tónica en la actitud de nuestro bloc , manifestar continuamente que ellos eran la verdadera oposición al gobierno municipal , realizando , muy de vez en cuando , alguna que otra declaración ( pero siempre a toro pasao ).La ocultación de informacióm y la falta de transparencia a sido su tónica durante muchos años.
  ¿Alguien les ha oído quejarse cuando se refinanciáron una serie de préstamos para desplazar el comienzo del periodo de amortización a la próxima legislatura ? ¿ y como es que no se quejan , ni se quejaron , sabiendo que esa operación va a suponer al ciudadano un coste de 1.000.000 de euros?
  ¿ saben el porqué se realizó con tanta prisa esa operación ?
  ¿ sería porque había que acabar de pagar Correos ?
  ¿ Y que hizo el Bloc ? ¿ abstenerse ? ¿ que significa la abstención en un tema tan importante como la demolición de un edificio emblemático , sin ninguna justificación y con un coste financiero añadido de 1.000.000 de euros ?
  ¿Se acuerdan que montaron una pantomima en contra de la demolición de Correos? ¿ y cuando tienen la oportunidad de evitarlo ,oponiéndose a su financiación, que hicieron? ¿ abstenerse ?. HAiiiiiiiiiiiiiiiiii
  ¿ Quieren que les cuente otras » cosillas » que el Bloc nunca han denunciado ?
  ¿ Alguna vez han oído hablar al bloc de las » dietas » cobradas por nuestra alcaldesa durante el tiempo en que ocupó el cargo de diputada en les Corts ?
  ¿ a que no ?
  ¿ quieren más ?TOC TOC TOC
  ¿ hablamos de lo que ha ocurrido y esta ocurriendo en el Conservatorio y nunca el Bloc ha osado ni siquiera comentar ?
  ¿ Hablamos de temas urbanísticos ? ¿ procarsa ?
  Voy a dejarlo, por el momento , porque quiero que la gente lo vaya digeriendo poco a poco.

  ¿ Y que paso con el fiasco de la católica ? ¿ le pidieron que se marchara a casa a la alcaldesa ? ¿ porque no se habla del total de pérdidas que supuso esa operación para Carcaixent ? ¿ que pasa con los costes financieros ? ¿ que no supuso ninguno ? ¿ que pasó con la inversión de conversión de ese terreno en recinto ferial ? ¿ cuanto costo eso , que más tarde hubo que desmontar ? ¿ como una oposición no aprovecha el volumen total de la cagada de la alcaldesa para echársela a la cara e informar al ciudadano ?
  El Kako no entender.Hay muchas cosas que no me cuadran o sólo cuadran dando por ciertos algunos comentarios que circulan respecto a bloc-compromis en Carcaixent.

  Y después de todo esto ¿ que piensan de esta nota de prensa del bloc-compromis ? ¿ tenemos que deducir que ha habido un punto de inflexión en la actitud de este grupo político ? ¿ o pertenece a su ya sabida técnica de populismo político ?
  ¿ habrá algo más ? ¿ debemos pensar en la posibilidad de alguna intención política hasta ahora no contemplada ?
  ¿ podría haber alguna lógica en ello con la existencia de una rotura en el seno del PP de Carcaixent ? ¿ estarán » mis chicos del bloc » empezando a mostrar su apuesta por el » caballo ganador » ? ¿ habrán pactado ya con la nueva presidencia del PP un desgate prematuro para la alcaldesa ? ¿ habrán pactado ya con el PP el reparto de poder para la nueva legislatura ? ¿ habrán formalizado su apoyo al PP de Salvador Ferrer ?.
  A estas alturas ¿ le puede extrañar a alguien ?

  Un veí , esta es la lluita per a la dignitat del seu poble que el Paco a realizado por su pueblo.
  Eso de » lluita » le a quedado muy bien ¡¡¡¡ me gusta !!!!
  jaaaaaaaa jaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 6. Supose que com que Pepet i Raül no pogueren anar al plenari es quedaren sense oportunitat de dir la seua opinió sobre el pressupost i les ordenances fiscals, i per això ara per «estar ahi» es claven amb el Bloc, tirant ma de la mateixa cantinela.
  Per qué no opineu sobre el pressupost, encara que siga ara? Ah no, és que treballar eixe tema és molta feina

 7. Acabe de llegir l’escrit de «Un veí » i no pare de plorar,
  Mare que coses diu. No puc més que plorar d’emoció, i que Deu ens pille confesats

 8. Ai Kako que malo eres, mira que reduir el món a la teua visió particular. Contestar-te demana un esforç que no mereixes (si ja sabem que igual hi ha lectors que tampoc no conèixen tot el passat municipal però a ells els ho intentarem explicar en un altre moment).
  Tres coses simplement: hi ha temes en els que el Bloc no coincideix amb altres grups, i per això el posicionament dels seus regidors no coincideix amb
  el de la teua inestimableinefableincansable (continua tu) regidora. Hi ha temes que desconèixes i que han passat, però està clar que a tu açò de la política municipal sols t’ha interessat des de que està la teua inestimableinefableincansable regidora (busca actes, busca publicacions, busca premsa); tu abans segurament estaries pegant-te la vida padre (cacera, pesca, aviació?). I tres: el tema del les amistats i/o relacions amb el PP tindràs la resposta quan arribe el moment i t’enduràs un desengany i damunt quedaràs com el Tato.
  Mentrestant si els desfici no et deixa, possat caralsol i (cantar no) fes com les mones.

 9. Che!!!! Vec molt nerviosos i molt faltons als defensors del
  Bloc en aquest foro, la veritat es que els «compromisaris» estan ficant se nerviosets últimament, per qué serà?

 10. Si seguimos haciendo tantos comentarios en las noticias que envía el BLOC nadie leerá lo que escribe Ana Calatayud. ¿Seguro que es eso lo que queremos?

 11. Sr. Un del Bloc , supongo que usted deducirá que no voy a poner el nivel de mis comentarios al de los suyos , porque por definirlos de alguna forma , me parecen patéticos y sin ningún tipo de contenido.
  Respecto a la política llevada a cabo por bloc -compromis , no se preocupe usted , que quedan muchas cosas por informar a la ciudadanía. Ya se lo explicarán al ciudadano cuando ellos gusten .TOC TOC TOC
  También quisiera informarle que el pacto expreso pp-compromis en la próxima legislatura, lo dan por hecho muchos ciudadanos ( ellos sabrán el porqué jaaaaa jaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaa )

  Pro Ana ¿ deduce usted alguna intencionalidad en algunos de nosotros para que se lea lo que escribe Ana Calatayud ? ¿ Cree que el kako va a dejar de realizar algún comentario para que de esa forma se lean los comentarios de Calatayud ?
  Jaaaaaaaaaa jaaaaaaaaa Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Yo no se lo que usted pretende o cuales son sus intenciones , pero lo seguro es que usted no conoce las mías , aunque si que debería haberlas deducido a estas alturas.

  Mientras tanto voy a ponerme cara el sol (como dicen que hacen las monas) e ir pensando el desarrollo de mi próximo comentario , a ver si así Un del Bloc es más feliz
  jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 12. Kako tus intenciones son clarísimas: alabar todo lo que haga Ana, aunque nos cueste un dineral sus metidas de pata. Y difamar y mentir sobre el resto de partidos, especialmente el Bloc, que le tiene a usted preocupadísimo, obsesionado. Por algo será.
  Y sobre lo de ponerse usted cara al sol… Se agradece que se retrate usted solo. Así, sobran comentarios.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here