Ullal Cultural inaugura l’exposició fotogràfica de Roberto Marquino

0
304

L’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí va inaugurar ahir l’exposició Imatges del Japó del fotògraf valencià Roberto Marquino, situada al Museu de la Festa d’Algemesí.

Roberto Marquino és un fotògrafa autodidacta. Ha exposat els seus treballs a distints països (Espanya, Itàlia, Portugal, Estats Units Xina i Japó). També ha publicat en prestigioses revistes i ha col·laborat amb diverses editorials. En 2005, fou finalista del premi ‘Purificación García’. En la vessant cinematogràfica, ha participat com a fotògraf i co-protagonista en la pel·lícula documental ‘Lobos de la Lluvia’ (World Natura producciones), que narra una expedició a les remotes i deshabitades illes del Pacífic nord-oest canadenc, vivint durant tres mesos en els seus boscos com a robinsons. Està representat en Espanya per FomentARTE (Madrid).

El seu treball es realitza habitualment amb una càmera llegendària a la que venera: una Rolleiflex de l’any 1952, i un format de carret concret de 6×6. Segons diu Marquino, la Rolleiflex li permet de sintonitzar amb el món a través del seu format quadrat. La gent mostra un afecte especial per la càmera i no se sent intimidada per la seua presència. Marquino utilitza el blanc i negre perquè considera que evoca d’una manera més certa la idea del record; pren tot tipus d’imatges en el seu deambular i viatjar incansable. La seua fotografia s’acompanya de lirisme i poesia, i vol ser també una veu contra les injustícies del món.

Una vegada més, L’Ullal Cultural vol apropar el públic a noves figures emergents, o bé de les ja consagrades, en el panorama artístic i cultural nacional valencià, l’art autòcton produït des de la nostra terra però amb vocació d’universalitat.

 Carmel Ferragud

President de L’Ullal Cultural d’Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here