PSOE, Compromís i EU contra el ROM d’Alzira per representar «un pas enrere en la democràcia»

0
316

Els grups municipals de PSOE, Compromís per Alzira i EU a l’Ajuntament d’Alzira, tal i com anunciaren en roda de premsa celebrada el passat divendres, han registrat aquest matí les denuncies que remeten a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana en les que demanen s’actue en acord a la Llei per tal d’aconseguir la legalitat del nou Reglament de Organització (ROM) que va estar aprovat pels únics vots a favor del PP en Alzira en el plenari del 30 d’octubre de 2013.

Per als tres grups denunciants aquest reglament és un atac a la llibertat d’expressió, coarta la democràcia i té com a única finalitat atorgar tot el poder a l’alcaldessa, Elena Bastidas, per exercir, més si cap l’efecte «rodillo» del que fan gal·la plenari darrere plenari.

El ROM deixa sense efecte les mocions i els precs, ja que en última instancia és l’Alcaldessa qui accepta o denega les propostes esgrimides pels grups de l’oposició que deuran de formular, verbalment o per escrit, al inici de cada plenari.

A més a més s’observen determinades contradiccions, infraccions i fins i tot omissions considerables denunciables. Per la qual cosa, el tres grups, PSOE, Compromís i EUPV sol·liciten a les dos Administracions, estatal i autonòmica, que s’actue en els terminis establits per la Llei a fi d’aconseguir la legalitat del ROM aprovat de forma unilateral pel PP i sense comptar amb el consens de l’oposició.

Els portaveus dels grups de l’oposició a l’Ajuntament d’Alzira estan convençuts que s’instaurarà un model de censura prèvia al lliure exercici de la funció d’un regidor i en concret del control i fiscalització dels òrgans de govern. Com ja ficaren de manifest fa uns dies, si Bastidas, presidenta de la FVMP, no dona exemple, quan té la potestat de representar a tots el Ajuntaments de la Comunitat Valenciana, deuria de deixar tal càrrec, a la vista de que en el poble on governa no és capaç de consensuar amb tots el representants dels grups polítics. La seua concepció de la democràcia és imposar acords que només la beneficien a ella i al seu partit i callen la veu de la resta de representants que, al cap i a la fi també són la veu i el pensament d’un sector de la ciutadania alzirenya.

PSOE Alzira
Compromís per Alzira
EUPV Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here