Elena Bastidas: » El PAI de Vilella no s’arxiva, s’ajorna en el temps»

0
384
Plànol del PAI de Vilella
Diego Gómez

Fernando Pascual

Iván Martínez

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha assegurat este matí que el PAI de Vilella «no s’arxiva, s’ajorna en el temps», eixint, així, al pas de les crítiques de l’oposició que han vaticinat «l’arxiu» o bé el «soterrament» d’este Pla d’Actuació Integrada on començà a construir-se el Centre Comercial Vilella.

El tema en qüestió era l’aprovació del conveni suscrit entre l’Ajuntament, l’empresa Tenisquasch i el banc dolent -SAREB-, propietaris de les parcel.les afectades pel PAI. Un conveni en el que es comprometen a fer viable el camí de Vilella, que va quedar inacabat en el tram pròxim al complexe comercial -uns 200 metres-. Conveni on reflexa la inviabilitat de la projectada gran superfície comercial;  on bé a dir que davant l’abundant oferta de terrenys i les actuals condicions econòmiques desfavorables, «fan inviable la promoció del centre comercial».

Bastidas considera que amb este acord «donem per conclús este problema colateral», després de recordar que el govern municipal ha propiciat «la retirada de distints recursos presentats per les parts».

Mentre l’oposició ha preguntat, de forma reiterada, pel futur de Vilella on ha quedat com herència «un monument al formigó». El regidor d’Obres, Enrique Montalvá ha menciionat els advantatges del conveni donat que «el SAREB queda més lliure perquè puga fer en el PAI altra activitat diferent a un centre comercial».  Montalvá ha rcordat que gràcies a la inversió feta en els barrancs, «esta zona ja no s’inunda quan plou amb intensitat», en considerar que sols resta fer el 20% de l’obra que afecta «només a qüestions estètiques».

El portaveu de Compromís, Diego Gómez ha insistit en que este conveni suposa «l’arxiu del PAI, el soterrament d’un tòxic». Mentre Fernando Pascual (PSPV) advertia que «no aporta cap advantatge per als veïns i «no millora el conveni anterior». I ha afegit que «ningú es creu que el banc dolent invertisca en Vilella».

Per la seua part el portaveu d’EU, Iván Martínez, ha recordat que el complexe de Vilella, «proposta estrela de l’alcaldessa que crearia 2.000 llocs de treball, tan sols era un deliri inviable». Ha manifestat que els 6 milions d’euros invertis «passen a l’oblit, ha estat una inversió ruïnosa» i ha preguntat qué va a passar amb el 40% del projecte que hi ha construït.

També ha sigut objecfte de crítica per l’oposició l’acabament del camí de Vilella que recull el conveni; tots han reciminat al govern de Bastidas «l’absència» de te

Elena Bastidas

rmini per a fer unes obres pressupostades en 120.000 euros.

Gómez ha advertit que el conveni sos recull la construcció de 200 metres, mentre la distància entre el pont de Xàtiva i la redona de Tenisquasch «té una major llargària». Ha reclamat que «es recupere tot el camí» en considerar un parxe les condicions del conveni.

Montalvá li ha contestat que «s’arreglaran els defectes que hi hagen en la resta del camí».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here