Alzira «soterra» hui el PAI del Centre Comercial Vilella i 6 milions d’euros

0
460

Segons Diego Gómez, “L’arxiu definitiu del PAI del Centre Comercial Vilella no és més que la crònica d’una mort anunciada”

Bastidas convoca el ple extraordinari a les 9 del matí per a concloure aquest projecte fallit que va ser al seu dia estrella en el seu programa electoral, convertit ara en un “tòxic”.

Des de Compromís per Alzira volem fer públic, la crònica d’un projecte que desapareix , com la famosa novel·la de Garcia Márquez.
Ni Europa, ni inversors estrangers o espanyols han posat la seua mirada en aquest complex de formigó ubicat en la partida de Vilella i que amb la creació del SAREB o banc dolent, passa a ser un TÒXIC immobiliari al balanç d’aquest banc públic.
Per a arribar a aquest final, Bastidas, després de sis mesos de silenci (des de l’anunci d’acord del mes de maig) presenta a hores d’ara un Conveni signat (aquesta mateixa setmana) a tres parts per la qual, acorden arxivar definitivament aquest PAI sense acabar les obres públiques pendents d’urbanització i valorades en més de sis milions euros.
A canvi, es pacta (sense termini per a executar les obres) arreglar un tram de l’antic camí de Vilella per a donar accés a les empreses afectades en la zona i realitzar les connexions a la xarxa de clavegueram; renunciant a crear una carretera completa i paral·lela per a ús general dels veïns, per un import pròxim als 120.000 € (sense IVA) a costejar entre el SAREB i el centre esportiu Tenisquash que aconsegueix també el compromís de segregar la seua parcel·la del sector, a través d’una modificació del PAI que es tramitara pròximament.
Crida poderosament l’atenció que es justifique ara per l’Ajuntament la renúncia a continuar amb el centre comercial AL·LEGANT que hi ha un excés d’oferta comercial a la zona i l’emplaçament presenta moltes dificultats… Però açò no existia l’any 2004? I a pesar d’això, es va donar llum verda a l’esmentat centre comercial.
Des de Compromís per Alzira, lamentem que el final d’un projecte empresarial i de creixement de la ciutat reste inacabat amb la mala imatge que projecta per a la nostra ciutat, i mostrem la nostra preocupació davant la falta d’inclusió en el conveni signat de qui ha de fer front el pagament d’una indemnització pendent a un propietari de terrenys del sector per un import superior al milió i mig d’euros. Qui pagarà aquesta quantitat? Què garanties existeixen ? Perquè no s’inclou en el conveni? I, finalment, existint aquest deute pendent, perquè es va tornar a l’agent urbanitzador l’AVAL BANCARI de 600.000 € sense atendre aquest pagament derivat de la reparcel·lació?
Moltes són les preguntes i dubtes les que continuen recaient en aquest projecte estrella de Bastidas i del PP i des de Compromís per Alzira únicament ens queda continuar controlant que el procés acabe sense perjudicar econòmicament el nostre Ajuntament. Per la qual cosa hauran de plantejar-se possible solucions al monument al formigó que tenim instal·lat a l’entrada de la nostra ciutat.
Diego Gómez
Portaveu G.M. Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here