Agre enfrontament entre l’alcaldessa de Carcaixent i l’oposició per la taxa del fem

2
278
L’alcaldessa durant l’enfrontament

L’oposició del consistori de Carcaixent ha qualificat de «deslleial» i de «faltar al respecte» a l’alcaldessa, Lola Botella per trencar el consens al que arribaren amb els regidors del PP en la comissió d’Hisenda pel que fa  a la taxa del fem.

Botella ha introduït una esmena a última hora respecta a l’acord abastat amb els regidors Inmaculada Albelda i Ximo Roses després de més de quatre hores de negociació.

No sou de fiar

El poratveu de Bloc-Compromís Paco Salom atribuia en el plenari d’este matí en canvi de criteri de l’equip de govern en  «el problema intern que teniu en el PP» que ha desembocat en que «no puguen mantindre la paraula, no sou de fiar». Fins i tot Salom recordava a l’alcaldessa, que ha reconegut ser l’autora de l’esmena, «ser la primera vegada en la història del consistori en registrar-se una unanimitat».

Esmena arbitrària

També ha estat contundent la representant de UxV, Ana Calatayud; «ens ha faltat el respecte a tots els que estiguerem més de quatre hores per arribar a un acord». Per a Calatayud es tracta d’una esmena «arbitrària que «beneficia els supermercats» de major superfície i «perjudica el menut comerç que genera molt menys fem». A més ha qualificagt «d’inacceptable» que haja rebaixat en uns 5 euros la taxa del fem i en canvi l’increment de l’IBI supose un increment d’uns 200 euros.

Millora directa

L’alcaldessa s’ha defensat primer de les acusacions de Salom respecte a les possibles divergències entre el grup municipal del PP, assegurant que «l’equip de govern és una pinya». Per a explciar que l’esmena «és una millora directa per a despatxos professionals i botigues». I ha afegit, «els molesta per altres qüestions, no entenc la seua protesta».

El representant de Compromí li ha replicat que en lloc d’una pinya el govern local «és una bresquilla podrida», després de lamentar que «haja desautoritzar els seus companys de comissió».

La portaveu del PSPV, Conxa Gomis, després de reonèixer que no va assisitr a la comissió, s’ha limitat a manifestar que el seu grup «sempre serà favorable a una rebaixa d’impostos i per tant votarem a favor».

Entre les taxes més baixes

Tot i l’agra i forta discusió les noves taxes del fem han estat aprovats per unanimitat. El portaveu municipal del PP, Ino Signes, havia significata que la rebaixa arribaria en alguns casos fins el 50% «gràcies a l’esforç fet pels veïns de Carcaixent». Uns veïns que paguen una taxa de 39,60 euros «una de les més baixes del Consorci», segons Signes.

Riberaexpress

2 Comentarios

 1. Deslealtad, falta de respeto, arbitrariedad…y la propuesta del equipo de gobierno (PP-PSD) resulta que es aprobada por UNANIMIDAD. Supongo que eso significa que era una buena propuesta, ¿no?.
  A lo mejor lo que pasa realmente es que la propuesta era y es DEMASIADO buena para la oposición, porque la propuesta del PP-PSD rebaja aún más la tasa a comercios y hostelería de lo que todos los grupos habían acordado.
  Veamos algunos datos:
  -Vivienda particular pagaba 45 € y ahora pagará 39.60 €.
  -Despacho profesional pagaba 73 € y ahora pagará 45 €.
  -Una industria pagaba 125 € y ahora pagará 112 €.
  -Un taller pagaba 80 € y ahora pagará 72 €.
  -Un comercio hasta 120 m2 pagaba 113 € y ahora pagará 45 €.
  -Un restaurante, cafetería, bar o pub pagaba 297 € y ahora pagará 135 €.
  En fin, para ser una propuesta del PP-PSD no es mala del todo!.
  Además, gracias al esfuerzo de todos los ciudadanos, se ha reducido la cantidad de basura que se traslada a la planta de Guadassuar, con lo que el recibo que giro el consorcio también será un poco más barato (de 58.56 € a 57.17 €).
  En fin, aunque se cabreen, sigan usted aprobando cosas como ésta porque nos beneficia a todos.

 2. Pues a mi no me parece bien que la rebaja mas pequeña, de tan solo 5 e. sea para las viviendas particulares.
  Como siempre, se favorece al que mas tiene y se perjudica al ciudadano de apié.
  Además hay que tener que muchos ciudadanos de Carcaixent tienen una segunda residencia, de la cual no se produce basura y la seguirá pagando como el que más

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here