«Escola Valenciana, la nostra escola» lema de les trobades 2014

0
318

‘Escola Valenciana, la nostra escola’ és el lema escollit per a les Trobades d’Escoles en Valencià 2014, els actes lúdics i reivindicatius a favor de la llengua que organitzen cada any les Coordinadores i entitats que integren Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua i que reunixen més de 200.000 persones, informen els responsables de l’activitat.

Els primers a conèixer el lema i el disseny de la samarreta d’estes trobades han estat els Amics i Amigues d’Escola Valenciana i les persones i col·lectius que ja han contribuït a la campanya de micromecenatge ‘Fes Escola Valenciana!’, un «crida social d’emergència econòmica que va posar en marxa l’entitat el passat 22 d’octubre i que s’acabarà el 30 de novembre», recorden.

«Quan arranquen les Trobades 2014 ja s’hauran complit 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV). Per això, davant de la marginació de l’ensenyament en valencià, plurilingüe i la falta d’oferta educativa en la nostra llengua; davant d’un Decret de plurilingüisme sense recursos; i davant de la imposició de lleis pròpies de l’era predemocràtica com la LOMQE, hem escollit un lema amb el qual les persones que defensem i volem l’escola en valencià ens sentim plenament identificades», ha explicat Vicent Moreno, president de l’entitat.

A més, este leitmotiv fa referència a dos aspectes més: «D’una banda, identifica les persones amb el seu centre educatiu concret i, per una altra, fa que la gent s’asseu part d’Escola Valenciana, perquè l’entitat sense les persones que participen no tindria cap sentit».

La imatge de la samarreta ha estat elaborada pel departament de disseny del moviment cívic i s’ha optat per destacar el missatge amb una cal·ligrafia expressiva que subratlla el significat de la frase.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here