El col.legi San Antonio de Pàdua ha complit hui 90 anys a Carcaixent

0
642

El Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent ha complit hui 90 anys. Este mateix dia de l’any 1923 obria les portes una xicoteta escola amb un grapat d’alumnes, no més d’un centenar. Eren nous temps i els germans franciscans havien tornat al poble després de 88 anys d’absència, no oblidem que la fundació del primitiu convent es remunta a 1602, junt al mateix ja es creà, al seu moment, una escola elemental i de catequesi.

L’inici d’aquesta història té el seu origen a les primeries del S. XX, quan un home piadós i adinerat, D. Agustín García Oquendo dóna als frares franciscans unes cases per a establir un centre cultural i escola. Molt ha canviat des d’aquell temps, però els reptes d’aquells dies, també són els de hui en dia: una educació de qualitat, innovadora i integral, però mai oblidant aquells signes que ens identifiquen com a franciscans i són la nostra vertadera raó de ser com a col·legi. El Col·legi San Antonio de Padua ha tingut i té un pes importantíssim en la vida educativa de la comarca, no sens dubte, venen al centre alumnes de més de 10 poblacions de la Ribera:  Alzira, La Pobla, Alberic, L’Alcúdia, Carlet, Benimuslem, Llombai, Catadau, Llaurí, Corbera…

Actes commemoratius

Els actes commemoratius no han fet més que començar aquesta setmana i es tenen previstes una sèrie d’activitats que es desenvoluparan al llarg de tot el curs escolar: concurs fotogràfic, exposicions retrospectives, xerrades, ponències, tallers, visites… Avui en dia, el centre conta amb 454 alumnes repartits en 6 grups a Primària, 8 a ESO, 4 en Batxillerat, 2 aules d’Educació Especial a la Integració, 1 grup de PDC i mitja aula de Compensació Educativa. A aquest 90 aniversari del centre escolar s’uneix el del naixement de Fra Juníper Serra (1713-1784) frare franciscà de Mallorca, fundador de ciutats tan importants com Los Ángeles, Sacramento, San Francisco, San Diego…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here