Compromís de Carlet reclama que «no s’oculte» la contaminació de l’aigua als veïns d’Àusias March

0
320

Davant les darreres informacions difoses per l’ajuntament de Carlet, per l’inici de les obres de canalització d’aigua a la urbanització Ausias March, on en cap moment s’informa de l’estat de contaminació de l’aigua potable per plaguicides, la portaveu de Bloc-Compromís Maria Josep Ortega ha assegurat hui que “des l’Ajuntament de Carlet estan amagant que l’aigua d’Ausiàs March, a més d’estar superant en excés els nivells màxims de nitrats permesos des de fa anys (78 mg/l quan el màxim permés és de 50 mg/l), també està contaminada per pesticides”. Ortega ha assenyalat que “la ciutadania té dret a estar informada de l’estat actual de l’aigua, i a hores d’ara continua contaminada per plaguicides”.

Compromís Carlet va demanar que les analítiques periòdiques foren penjades en la web de l’ajuntament, petició que no ha estat atesa en cap moment. Segons Ortega “La ciutadania de la zona afectada porta més de 8 mesos amb aigua contaminada en les seues aixetes, i malgrat que hem preguntat a l’alcaldia quines són les mesures que s’han pres mentre es duen a terme les obres de canalització d’aigua del pou de la xarxa local, la realitat és que no s’ha fet res al respecte, i més quan es tracta d’una zona allunyada de comerços on adquirir aigua potable embotellada”. En este sentit, la portaveu de Compromís ha explicat que “així com altres pobles de la comarca han solucionat provisionalment el problema installant filtres o fonts d’osmosi públiques, com és el cas de Corbera, Almussafes, Alzira o Carcaixent, a Carlet s’està privant d’un dret humà fruit d’un desgovern que pensa més en accions propagandístiques que a donar solucions immediates en un assumpte tan greu”.

“Davant d’esta situació, des de Compromís exigim a l’alcaldia que dispose les mesures necessàries perquè el veïnat tinga accés a l’aigua potable fins que finalitzen les obres, així com que s’alerte de forma clara i permanent a través de la web i de tots els mitjans municipals, que l’aigua no és apta per al consum. L’Ajuntament ha de permetre a la ciutadania accedir a una informació clara i veraç perquè es tracta d’una qüestió de salut pública que afecta les persones. Cal remarcar que ja en el moment de conèixer-se el problema, l’alcaldia no va informar els veïns fins que el nostre grup municipal la va avisar que si no ho comunicava d’immediat al veïnat afectat ho posaria en coneixement de la fiscalia”, ha conclòs Ortega.

Secretaria de Comunicació de Compromís Carlet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here