Compromís s’oposa al pressupost de Carcaixent per les «retallades» i «l’absència» d’inversions productives

10
504
Lola Botella i Salvador Ferrer

El Ple de Carcaixent aprovarà divendres, previsiblement només amb els vots del PP, el pressupost municipal per a l’any 2013, el primer que l’equip de Lola Botella ha sigut capaç de confeccionar en tot el que duguem de legislatura malgrat la seua majoria. I ho farà amb l’any a punt d’acabar, i després d’haver prorrogat tres vegades el de 2010, simplement per tractar de resoldre alguns aspectes tècnics.

Bloc-Compromís votarà en contra per diverses raons:

– Pel procediment seguit, desconsiderat com mai amb els grups de l’oposició, que fins a dijous passat no van tindre accés a la informació completa necessària per a al seu estudi i que s’han vist privats de la possibilitat de debatre’l en comissió, malgrat les successives promeses per part del regidor d’Hisenda.

– Pel contingut, en tant que el pressupost és la concreció d’una política que Bloc-Compromís de Carcaixent no comparteix en absolut i que passa per
– l’atac als treballadors municipals, les retallades en serveis públics,
– la rebaixa en el suport a les famílies i
– l’absència d’inversions productives.

Si estem així és justament per la política i la gestió pressupostària del Partit Popular dels últims anys: errònia i irresponsable, que ha abocat al bloqueig de les finances municipals, amb tres plans d’ajust a les esquenes i amb unes conseqüències serioses per les famílies de Carcaixent, que tenen en l’ajuntament un problema i no un aliat.

– Pel que amaga, perquè malgrat el que puga pregonar-se mediàticament, sí que puja impostos, ja que la congelació d’algunes taxes o preus és deguda exclusivament a que es compensen les pujades previstes amb l’augment de l’IBI imposat pel govern central del PP.

LA POLÍTICA DE PERSONAL: EL DESASTRE MÉS ABSOLUT

Este pressupost és el reflex d’un model polític i de gestió que no compartim. Rebutgem especialment la política en matèria de personal que el PP posa ara per escrit, amb canvis i recol·locacions que res tenen a veure amb les necessitats de l’Ajuntament, que no han de ser altres que les del poble de Carcaixent.

No compartim que les àrees més importants d’este ajuntament no estiguen dotades del personal que necessiten. Per a Bloc-Compromís és fonamental l’àrea d’Hisenda (Intervenció i Recaptació) i així ho venim reclamant des de fa anys. Aquesta és una àrea fonamental, sempre, però especialment en temps de crisi. És un àrea en la que s’amoritzen llocs de treball, mentre que el regidor fa de tècnic, ningú marca directrius polítiques, o continuem sense inspector de tributs, mentre s’envia personal a serveis on no hi ha els llocs de treball, perquè no estan creats (agricultura, biblioteca).

La Policia Local continua sota mínims, tant que fins i tot ens han tret a la televisió, però les vacants continuen sense cobrir-se, i retallem la dedicació de funcionaris interins (en temps i sou) per a simultàniament cobrir el servei que deixa de prestar-se amb eventuals al 100% de dedicació.

Però l’autèntic forat negre el tenim a PROCARSA, on el PP continua vetant la presència de l’oposició al Consell d’Administració i que s’està fent servir per substituir personal funcionari per personal que accedeix al seu lloc de treball a dit. És urgent que algú explique per què s’utilitza Procarsa per a oferir determinats serveis si el cost de la prestació supera el cost dels funcionaris municipals que es dediquen al mateix, encara que molts sospitem el motiu: pagar favors i fidelitats.

Segons Paco Salom, portaveu de Compromís a Carcaixent, “votarem en contra per tot el que hem argumentat i perquè aquesta ruïna és únicament responsabilitat del Partit Popular, no nostra. En moltes ocasions els hem advertit que estaven deixant morir el malalt. La culpa és del PP i seua la responsabilitat, però els té igual, perquè qui ho paga no són els regidors sinó el poble. Als regidors del PP les advertències d’oposició i tècnics no els interessen. Els ha fet igual fins que han sabut que no seran ells els qui estaran ací en 2015 perquè, encara que poguera guanyar el PP les eleccions, els actuals membres del govern municipal no seran regidors, i així ho admeten davant qui els vol escoltar, per la guerra interna que pateixen. Però tots són responsables, els actuals i els futurs que ara estan a l’ombra callats. Són còmplices per complet d’aquesta sagnia i desgovern que els ha ajudat a guanyar eleccions i els ha mantingut a ells també contents mentre les coses s’han pogut anar maquillant, tots en són responsables”.

10 Comentarios

 1. Tenim un problema i gros: trobe a faltar una proposta d’esquerres per a canviar Carcaixent.
  Desgraciadament veig que hi han ben poques diferencies entre els dos grups que com pareix, la propera legislatura poden guanyar les eleccions PP i Bloc-Compromís.
  Quasi tot el comunicat de Bloc-Compromís argumentant el seu vot en contra dels Pressupostos el podría signar qualsevol persona de dretes amb trellat de Carcaixent.

  • Yo tambien hecho en falta que en este pueblo no este Izquierda Unida. Aunque siempre queda la esperanza que la gente de izquierdas se junten y monten una buena candidatura.
   Lo que hay, Bloc, PP, Psoe, AxV, todo en el fondo casi me suena igual. O por lo menos la gente que son sus portavoces.

   • El argumentario de abogar por una» política de izquierdas» siempre ha servido para conseguir votos , aunque poca gente tiene claro en que consiste eso y mucho menos a nivel municipal.
    ¿ A que izquierda unida se refiere el Sr. clauer ? ¿ a la izquierda unida al PP en Extremadura o a la izquierda unida al Psoe de Andalucía ? ¿ Pa donde tira realmente esta gente ?
    ¿ De verdad que ustedes siguen confiando en los partidos políticos corruptos que tenemos en este país ? ¿ que no han tenido ustedes bastante con todo lo que ya se han enterado ? ¿ y los sindicatos de izquierdas , que me dicen de todo lo que está saliendo a la luz ? ¿ es eso lo deseable ? ¿ es eso la política de izquierdas ?
    Creo que ya hemos tenido en España y en Carcaixent bastante política de izquierdas ( la que aboga por el control de los recursos desde el sector público disminuyendo la importancia del sector privado en la redistribución de la Renta ).¿ Que no ha sido esa la tónica del PP en Carcaixent , la subida de impuestos para distribuirlos como a ellos les de la gana ? ¿ o es que ahora la política de izquierdas sólo está basada en el donde se gastan los recursos públicos ? ¿ si tuviéramos un gobierno municipal de izquierda unida que ocurriría ? …….¿ nos bajarían el IBI ? ¿ y de donde sacarían los recursos para ejercer una política de izquierdas ? ¿ de Procarsa ? jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ¿ tendremos que suponer ademas que por pertenecer a IU la gente va a ser decente o va a estar más cualificada ?.
    Le aseguro que vienen tiempos muy difíciles para Carcaixent , la situación es mucho más complicada de lo que la gente se imagina y , esta vez , no nos podemos permitir errar en la elección de nuestros dirigentes políticos.
    Esta gente del PP ( apoyado por ………..) a derrochado( y sigue haciéndolo ) los recursos de varias generaciones y algún día habrá que empezar a pagar ¿ o no ? ¿ o seguimos endeudandonos hasta que Dios disponga ?
    ¡¡¡ Aunque claro , siempre dispondremos por lo que aboga el Compromis de Carcaixent — la inversión productiva de los recursos !!!!! jaaaaa jaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Creo que en Carcaixent , con el panorama que tenemos , debemos empezar por conseguir lo básico : » persones en trellat » y decentes para gobernar y administrar, que tengan por objetivo el bienestar del ciudadano ( pertenzca o no a su partido político). Si seguimos sacando las banderitas rojas , las azules y los muertos en las cunetas de la GC , mal vamos ( lo comento porque estos temas están de actualidad eternamente gracias a Psoe e IU
    TOC TOC TOC )

 2. pues a mi me han dicho que ustedes en lo referente al presupuesto se han abstenido y que no votaron a favor que se rebajara el IbI. Además me parece de muy mal gusto político meterse en los líos internos de otro partido político y también me parece de una osadia tremenda el hacer prediccciones públicas de lo que puede pasar o no en las próximas elecciones.

 3. Pues igual te lo han explicado mal, Pepet.
  Algú t’haurà d’explicar la diferència entre una comissió informativa i un plenari.
  I això del mal gust … disculpa, no haviem caigut en això. No sabia jo que la gent que hi ha per este foro fóra tan sensible i delicada. Tal vegada amb un poc de Nivea …

  I per a la moscacojonera. Els arguments contra un pressupost no són patrimoni exclusiu de ningú. Si hi ha altres grups que els comparteixen, endavant, que els exposen. Mes gent en contra a l’hora d’oposar-se.

  • No, no, Un del Bloc, vosté no ho ha entés, jo no soc ni un altre grup.
   Jo soc un ciutadà d’apeu i dic que em dona la impressió que hi han poques diferencies entre les objeccions que vostés fan als Pressupostos i les que podria fer qualsevol veí de dretes.
   I crec que si que tenen que haver diferencies entre un pressupost fet per persones de dretes i un d’esquerres. Jo no crec amb l’ocàs de les ideologies.

 4. ¡¡¡¡ ¿ Pero esto que es , CACHONDEO o una TOMADURA DE PELO al ciudadano ?!!!!!
  ¿ Como se come confeccionar un presupuesto en el mes de noviembre ?
  ¿ No se habrán equivocado de año y habrán querido decir para el año 2014 ?
  jaaaaaaaa jaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ¿ Pero que clase de » animales » tenemos como gobernantes ?
  jaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Y ahora me salen » mis chicos de Compromis amb Lola » y me sacan una nota de prensa para contarnos que se oponen a un presupuesto que no tiene ningún sentido.
  ¡¡¡ Debe ser por eso por lo que esta vez han decidido oponerse !!!
  jaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Declaran que toda la culpa de la mala administración del gobierno municipal es del PP. ¿ eso es cierto ? ¿ alguien aún se lo puede creer ? ¿ que no se enteran que la ciudadanía ya sabemos a que han jugado todos estos años ejerciendo de OPOSICIÓN APARENTE baja su especial denominación de hacer «oposición constructiva». TOC TOC TOC
  Realmente esta gente es la que ha permitido mantener en el poder al PP , siendo conscientes de la mala ejecución de la administración que estos estaban llevando en Carcaixent.
  Su técnica durante todos estos años ha sido criticar públicamente al PP por todo aquello que no se era capaz de esconder al ciudadano. Cuando algo era notablemente público no había más remedio que el Compromis lo denunciara , pero todo aquello que había la posibilidad de ocultarse , se ocultaba ¿ ponemos ejemplos ?
  Tengo ciertas sospechas ( ya saben , sospechas del Kako = sospechas sin importancia ji ji ji ) que al principio de legislatura el Bloc recibía ordenes de arriba ( tic toc ) para que publicara críticas al PP antes de que fuera denunciadas por UxV . ¡¡¡ Si alguien tiene que hacerlo mejor que sean los amigos !!!! TOC TOC TOC
  Así han ido pasando los años ( 15 ) , con ciertas sospechas por parte de los ciudadanos hacia el comportamiento del Bloc ( sólo eran comentarios ) , sospechas que no han impedido que esta gente haya seguido aumentando la confianza de los ciudadanos. Ha tenido que llegar esta legislatura para que mucha gente haya decidido lavarse la cara y darse cuenta de lo que realmente estaba ocurriendo en nuestro ayuntamiento.
  Sabiendo esto ¿ creen ustedes que un ordenamiento interno pactado por compromis y PP tendrá como base la transparencia ? ¿ o por el contrario lo habrán pactado para intentar seguir escondiendo sus vergüenzas al ciudadano ?

  Sr, Un del Bloc , por la información que me cuentan , usted debe estar bastante experimentado en eso de la utilización de la Nivea TOC TOC TOC

  En resumen , si estos del Bloc se han atrevido o se van a atrever a oponerse al PP ( porque la abstención es su tónica ) es porque no va a tener ninguna relevancia para el gobierno del PP.
  Aunque podría haber otra posibilidad en cuanto a su intencionalidad :
  ¿ Existen actualmente 2 grupos bien definidos dentro del equipo de gobierno del PP ? ¿ que grupo ha sido el responsable de confeccionar este presupuesto pasado de fecha ? ¿ que grupo puede tener una mayor o total influencia sobre compromis ? ¿ será el grupo que no ha intervenido en su confección ? ¿ habrá alguna intención de dejar mal al responsable de la confección ?
  jaaaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ¡¡¡¡ Son como niños malcriados y rencorosos!!!!

 5. Es verdad que la política de personal es un desastre. Aun es mas verdad que PROCARSA es una ruína para este pueblo, pero todo el dinero que se gasta para que algunas entidades privadas, como el equipo de futbol del U.D., puedan subsistir es aún mas sangrante.

 6. ieeee KAKO amb la informació que tens i no pares de fer-te preguntes? Si encara no s’han produït els fets i ja te’ls han posat a l’orella. I ara no pares de preguntar. Cap crítica nova.
  Menut fiasco estàs fet. Ai ai ai , d’aci no res el tripartit local o
  t’arracona o et posa a canviar volquers (pañales Kako).

  • Un del Bloc , parece usted del Bloc realizando comentarios sin ningún sentido.
   ¿ Si , según usted , tengo toda la información , porqué preguntar ?
   ¿ porqué nadie , ni siquiera usted , contesta a mis interrogantes ?
   ¿ es que no interesa ? TOC TOC TOC

   ¿ Porqué el tripartito querrá arrinconar al Kako , si éste no es su enemigo , sino que su enemigo está dentro de sus propios partidos ? ¿ o usted se cree que dentro de las filas del PP y Compromis no deben existir críticas muy serias a lo que ha sucedido y sucede en Carcaixent ?
   Lo de cambiar » volquers » no es de las cosas que mejor se hacer y , tal y como tenemos al país , más vale centrarnos en conseguir incrementos en la productividad. TOC TOC TOC.
   Y una última pregunta ¿ el Kako está hecho un fiasco ?
   jaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   Puede ser , porque al lado de la calidad de sus comentarios , los del Kako dejan bastante que desear TOC TOC TOC.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here