Recta final dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
335
L’escriptor Martí Domínguez

El cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira arriba a l’última setmana amb dues conferències que aborden els clàssics des del punt de vista de la pintura i de la literatura. Així, aquest dimarts 5 de novembre, a les 19 hores, l’escriptor i periodista Martí Domínguez ens parlarà de «La natura en la pintura del Renaixement».

En la pintura renaixentista apareixen amb molta freqüència elements de la natura que amaguen un intens llenguatge iconogràfic. Serveixen per a anunciar tot un repertori de dogmes i de missatges a la humanitat. Aquesta lectura dels quadres renaixentistes resulta apassionant, perquè descobreix una nova interpretació, així com tot un univers d’al·legories i creences oblidades en bona part amb l’arribada dels temps moderns.

L’última sessió del cicle tindrà lloc aquest dijous 7 de novembre, també a les 19 hores. Es tracta d’un recital poètic, amb acompanyament musical, de poemes dels autors Vicent Andrés Estellés i de Salvador Espriu, grans exponents de la literatura contemporània en la nostra llengua que enguany han protagonitzat diferents commemoracions. El recital serà a càrrec de l’escriptor i professor Isidre Crespo i hi intervindran veus professionals i altres participants que faran gaudir el públic del magnetisme d’uns versos que continuen captivant tant els aficionats a la poesia com aquells que no solen acostar-se al gènere.

Tot i que tant Estellés com Espriu van conrear altres gèneres, la poesia és el que els ha convertit en clàssics imprescindibles. Tant és així que la força dels seus versos ha traspassat el paper i ha arribat més enllà dels lectors de poesia a través de cançons i altres formats artístics.

Arribem així a la recta final dels actes al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que clouran amb el tradicional sopar que tindrà lloc aquest divendres 8 de novembre i en el qual coneixerem tots els guardonats d’aquesta edició en les diferents modalitats. Tots ells rebran l’estatueta commemorativa dissenyada per Manuel Boix. Ja són públics els guanyadors del VIII Premi de Teatre Palanca i Roca ‒que ha recaigut en Carles Alberola per l’obra M’esperaràs?‒, del XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que han distingit a Vicent Sanhermelando, per Esperant la lluna plena, i a David Navalón, per El guardià de les cinc llegendes, respectivament.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here