Compromís de Carcaixent contra el repagamanet de 42 fàrmacs

6
429

Compromís per Carcaixent ha presentat una moció per a demanar al Govern de l’Estat què compense econòmicament les comunitats autònomes, de totes les despeses derivades de la posada en marxa del Reial Decret-llei 16/2012, de 20 d’abril, que suposa el repagament de 42 fàrmacs als malalts greus o crònics que no estiguen ingressats.

Aquesta mesura, que hauria d’haver entrat en vigor l’1 d’octubre, ho farà pròximament, quan la Generalitat soluciones els problemes tècnics per a la seua aplicació.

Per a Vicent Albelda, regidor de Bloc-Compromís: “açò és una mesura injusta, poc útil i que pot repercutir negativament en el procés de cura i tractament dels pacients”.

Entre els medicaments afectats es troben fàrmacs per a retardar la progressió en càncer de mama avançat, per a tractar el càncer de renyó avançat, o per al tractament de tumors; a més d’altres fàrmacs prescrits per a la leucèmia, el tractament de tumors malignes, per a la reproducció assistida, l’artritis reumatoide, la degeneració macular o l’hepatitis C crònica, entre d’altres.

Des del punt de vista humà la decisió de cobrar el 10% del preu dels medicaments fins a un màxim de 4,20 euros per cada envàs dificulta l’accés i imposa barreres al tractament. Aquesta resolució distorsiona l’equitat d’accés als medicaments en diferents grups de pacients ja que, en funció de quina siga la prescripció per a una mateixa indicació terapèutica, el pacient podrà rebre les seues medicines de forma gratuïta o haurà de pagar per elles.

El mateix president dels Farmacèutics Hospitalàries, José Luis Poveda, considera que no té cap sentit cobrar per aquestes medicines atès que: “el copagament té dos objectius, el dissuasiu i el recaptatori; i en aquest cas no es compleix cap dels dos”. Com la major part dels pacients són crònics, no es donen les condicions d’abús de fàrmacs que es podrien al·ludir en altres circumstàncies. I com els tractaments són continus, tampoc hi ha perill que sobren i s’acumulen en la farmaciola domèstica. Respecte a l’efecte recaptatori, “amb el copagament fixat, no es recaptarà massa”. I, en tot cas, no suficient per a compensar la despesa que suposa desplegar mecanismes de cobrament en tots els serveis de farmàcia hospitalària.

Per tant, aquestes mesures del Ministeri, a més d’insolidàries i poc efectives suposaran un cost addicional que hauran de satisfer sense cap contraprestació per part de l’Estat.
Compromís per Carcaixent

6 Comentarios

 1. Senyor de Compromís, en aquest assumpte estic d´acord amb vostés, pero no creuen que açó no es un tema municipal i que siga competencia de l´Ajuntament. No desvíen l´atenció i comencen a preocupar-se per les cosses locals que al fi i al cap, encara que pareixca mentira, representen als ciutadans de carcaixent i açó es sols per a justificar que fan algo. El que els ciutadans de carcaixent volem es que ens diguen com están les cosses ací. Per favor lis ho dic, no es burlen de nosaltres

 2. Es increible…. mig poble en la ruïna i em venen a dir que els preocupa en repagament de 42 farmacs??? Sense paraules.. sincerament…
  perque no s´en aneu a casa ja d´una vegada i guanyarem tots diners???
  En aquestos moments les mesures de repagament contemplen no exedir dels 8 euros mensuals. Vostes creuen que es monet ara per dematre si podem pagar 4.20 euros per envas de farmacs quan tenim damunt de la taula pujades de centenars i miles d´euros a consecuència del catastrazo???
  Enfí, saben que els dic?? que no perc mes temps inutilment amb vostes perque vostes no tenen remei. Bona nit!!!

 3. Tota pedra fa paret.
  No és incompatible la situació municipal amb que un grup polític denuncie una proposta injusta.
  És de màxima insensibilitat el plantejament d’algunes persones en relació al tema.
  Hi ha qui pelea per uns euros en la contribució però en canvi no veu mal que se li cobren medecines necessàries per conservar la salut.
  Jo votaré Compromís, i intentaré compensar amb el meu vot per a que no quede cap problema sense denunciar,siga del tipus que siga.
  I mentrestant hi haurà persones, que faça el que faça Compromís, no pararà de criticar-los, perqué el que en realitat volen es desprestigiar este grup polític.

 4. Pelear per uns euros??? Nou votant, saps el que dius?? No parlem d´uns euros com si res. Parlem de moooolts euros. Jo hagués estat d´acord amb tot el que proposa el bloc i el que fa, si no hagués tingut que asistir atònit a una abstenció davant unes propostes per abaratir , o en el pitjor dels casos congelar les pujades de l´ibi. I aquesta abstenció no va ser la d´uns altres que els del bloc compromis de carcaixent. Podrán escusar-se en que era algo il.legal el que el proposava, pero el remat, s´ha demostrat que d´il.legal res. Que eixa il.legalitat sols es mantenia en peu per tractar-se d´una simple opinió personal de l´interventor de carcaixent, el qual, tot siga dit de pas, no es que siga un gran gran exemple a seguir en molts aspectes ni siga una eminència vist lo vist…..

 5. Pepet i Catalineta es tocaven la panxeta, els va veure el municipalet i els va tancar en el corralet.

  Això era abans; ara despotriquen contra tot allò que fa olor a Bloc-Compromís.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here