L’Alcúdia aprova les ordenances del 2014 amb els vots del PSPV i Compromís

0
398

El Ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà anit les Ordenances Fiscals per al proper any amb el vots favorables del Grup Socialista i de Compromís per l’Alcúdia, mentre el Partit Popular es va abstindre.

Les ordenances per al pròxim any mantenen sense variació els impostos i taxes del present any, que no pujaran per a 2014, havent-se incorporant canvis tècnics en la redacció d’algunes d’elles.

El plenari aprovà la incorporació de les propostes per Compromís que incideixen principalment en bonificacions de caràcter social que s’afegeixen a les aprovades en els dos exercicis passats, encara que també es crea una taxa que gravarà els caixers automàtics instal·lats en el mateix carrer.

D’aquesta manera es bonificarà un 50% als joves menors de 30 anys en l’Escola Permanent d’Adults i Centre de Formació. Aquesta bonificació s’afegeix a l’aprovada l’any passat del 50% per als desocupats de l’Alcúdia. Igualment els joves tindran una bonificació d’un 33% per a la utilització de la piscina municipal descoberta els mesos d’estiu.

En l’Impost de Vehicles es bonificaran amb un 75% els cotxes elèctrics i amb un 50% els híbrids, el que s’afegeix a la bonificació incorporada fa alguns anys per als cotxes que emiteixen per baix de 120 g/km de CO2.

La novetat més important acordada pel plenari és que a partir del pròxim curs, la taxa de l’Escola Infantil es bonificarà entre un 10% i un 30% per a rendes per càpita inferiors a 10.500 euros anuals. D’aquesta manera hi haurà un 30% de bonificació per a rendes per càpita inferiors a 4.050 euros anuals, un 20% per a rendes per càpita entre 4.050 i 7.000 euros anuals i un 10% per a rendes per càpita entre 7.000 i 10.500 euros anuals.

Cal recordar que l’any passat s’incorporaren a les Ordenances Fiscals de l’Alcúdia importants bonificacions per als desocupats de l’Alcúdia, com els descomptes d’un 50% per a l’Escola Permanent d’Adults, Casa de la Cultura o piscina i activitats esportives. D’aquesta manera els desocupats i desocupades poden obtindre aquest bonificació per accedir als espectacles de la Casa de la Cultura o a la piscina descoberta  tan sols presentant la targeta d’aturat o aturada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here