Més Algemesí denuncia que el govern local no ha venut cap dels 27 solars municipals

0
581

Una vegada més en trobem davant de decisions erràtiques de l’equip de govern d’Algemesí, decisions que demostren la forma capriciosa i aleatòria que tenen de governar, sense cap criteri objectiu. Fruït de la urbanització del sector del Pla, l’Ajuntament d’Algemesí compta en aquell barri de nombrosos solars que en diferents ocasions ha intentat posar a la venda de manera infructuosa. En 2010 posà a la venda 14 parcel·les per 69.301’45€. Aconseguí vendre 4. Les altres 10 les tornà a posar a la venda abans de l’any “per a impulsar la construcció”. En aquella ocasió les havia rebaixades a 60.646’33€. Vengué zero parcel·les fent un nou ridícul, com quan vengué zero places d’aparcament en la primera subhasta.

No escarmentats amb aquests ridículs ha decidit tornar a provar sort, i per això, la Junta de Govern Local del dia 30 de setembre aprovà la venda, no de 10 o 14 solars, sinó de 27 solars al Pla amb el que esperava obtenir uns ingresso d’1’3 milions! S’han venut zero parcel·les s’han ingressat zero euros. Amb aquests ingressos es pensava finançar la construcció del Mercat, finançament que en 2013 es confià a la venda de les places del garatge, venda pràcticament fallida. Novament el Mercat es quedarà sense un finançament per venda de patrimoni municipal. MÉS ALGEMESÍ ha pogut comprovar, consultat el registre d’entrada, que no s’havia presentat cap petició de compra de les parcel·les. Per enèsima vegada l’equip de govern avergonyeix a la població intentant a la desesperada vendre patrimoni públic que ningú vol.
El pitjor de tot és que aquestes situacions demostren que tenim un equip de govern que no toca de peus en terra, que no sap que a la zona del Pla existeixen multituds de solars particulars a la venda, alguns d’ells un 20% més barats que els preus que ofereix l’Ajuntament. El Sr Alcalde ja fa dies que es conscient del ridícul que anava a fer i per això en declaracions a la premsa indicà que la construcció del Mercat es faria amb romanents de tresoreria i no amb l’alienació de les parcel·les –tal i com s’aprova en la Junta de Govern Local- donat que ja intuïa que no se n’anava a vendre cap.
Des de MÉS ALGEMESÍ demanem a l’equip de govern que no intente malvendre el patrimoni municipal, que és el que fan els mals polítics. Ara no és el moment de vendre’l. De 2010 a 2013 l’Ajuntament ha passat de demanar 69.301’45€ a 50.237’01€ que és el que ara demanava per la mateixa parcel·la. En dos anys i mig ha rebaixat el preu en 19.000€, és a dir, un 28%. I malgrat això no ha aconseguit vendre-les. Estem parlant que, donada la situació econòmica, difícilment vendrà aquestes parcel·les per damunt del 40.000€, que és el preu al qual es poden trobar. Ara no és el moment de vendre i l’Ajuntament no té cap necessitat de fer-ho, perquè no necessita els diners per a res urgent. A més, posant a la venda de cop 27 parcel·les rebenta el mercat immobiliari de la zona, tal i com ja ha passat amb les places privades de garatge de la zona del Mercat, que, a dia de hui no tenen realment valor.
MÉS ALGEMESÍ considera que cal esperar a altres temps en que la venda de les parcel·les no siga perjudicial per a la hisenda pública o quan realment faça falta posar a la venda sòl públic per evitar l’especulació. Demanem doncs que l’equip de govern assumisca la realitat que ens ha tocat viure i que espere a que canvie l’actual situació econòmica per vendre aquests solars, ja que la seua venda perjudica tant als propietaris d’altres solar de la zona com a la hisenda pública. Esperem doncs que en 2014 no es torne a produir un altre intent irresponsable de venda de solars.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here