Actuació preventiva a la Muntanyeta d’Alberic

0
387

 Cada vegada que plou sobre la Muntanyeta, es produïx arrossegament de terra, pedres i branques, sobre el camí del pouet i les eres on juguem els xiquets, essent  perillós per a caminar amb risc de caiguda de les persones i xiquets que passen per allí.

A més, es produïx erosió en la capa superficial, deixant en alguns casos els arrels dels arbres al descobert, amb el risc de caiguda.

 Davant tot açò, i en previsió que no torne a succeir, l’ajuntament, ha realitzat un muralle’t, que va des de la pujada del Calvari, fins a la cadena que tanca el pas de vehicles, prop del camí del guix, i fent un pas amb tres escalons, a la altura de la taula redona.

 És una actuació que feia falta des de fa molt de temps i reivindicada pels veïns d’Alberic, així com de la mateixa manera, hi hauria que fer en el camí que baixa del poliesportiu a les pistes de tenis, on l’aigua de la pluja arrossega les pedres soltes i terra.

 Però, la Muntanyeta, només rep xicotets arreglaments, i els veïns es pregunten,

 ¿on està el Pla d’Actuació Integral, que es va anunciar en un ple de l’ajuntament, per part d’un regidor de l’equip de govern, avants de l’estiu?, i

 ¿com va l’estudi per declarar la Muntanyeta com a Parc Municipal?

 La degradació per falta de manteniment, l’incivisme que pateix per part d’alguns joves i majors, i la inseguretat al caure la vesprada, fa que molts veïns opten per no visitar un paratge natural, únic en la Comunitat Valenciana.

 Ja fa temps, que la bassa, està plena de pedres de tots els tomanys i brutícia de tota classe, amb la porta de la tanca que la envolta oberta, amb el perill que això comporta.

 El sostre d’uralita, de la caseta al costat del poliesportiu, té part d’ell trencat, aixina com encara està per reparar la “teòrica caseta de vestuaris dels frontons”.

 Manteniment, vigilància, respete al medi ambient, civisme  i d’altres coses mes que encara estan visibles, i la llista seria molt llarga,  farien de la Muntanyeta un lloc on gaudir de la natura i passar d’un dia d’oci al costat del poble.

Eduardo Sala       

fotos: E.S.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here