El PSPV de l’Alcúdia demana el «control» de les ETT en la contractació de collidors

0
270

El Grup Municipal Socialista de l’ Ajuntament de l’ Alcúdia, presentarà el proper dimecres al Ple municipal una moció demanant el control de les activitats de les ETT respecte a la contractació dels collidors.

La situació dels treballadors dedicats a la recollida de fruita no ha deixat de deteriorar-se els últims anys i a este fet es suma l’ aparició de les ETT. Durant la temporada 2012 s’arribaren a formular denúncies per part de “collidors” que cobraven 8 € per treballar 10 hores, en la passada temporada de 2013 s’ha arribat a situacions pròximes a “l’esclavitud”, amb collidors contractats per eixes ETT que només cobren a raó de 5 euros l’hora (entre un 40 i un 50% per baix del conveni). La situació ha empitjorat en la temporada que estem iniciant, les retribucions dels collidors contractats per estes empreses es troben entre un 50 i un 70% per baix del que estableix el conveni.
La pràctica habitual de les ETT deixa sense aplicació efectiva la major part dels acords entre sindicats i empresaris. Només hi ha quatre inspectors de treball a la nostra província per controlar tot el sector laboral, la qual cosa fa que de les denúncies sobre les actuacions de les ETT apenes el 10% siguen tramitades.
Esta situació es va vore agreujada amb l’ aprovació de la reforma laboral per part del govern de Rajoy que reforça les atribucions i competències d’ eixes ETT. El sector agrícola es troba greument perjudicat, ja que la pràctica d’ estes empreses suposa una competència deslleial amb les Cooperatives.

Per tot açò el PSPV proposa al plenari els següents acords:
1. Demanar al Govern de la Generalitat que realitze tasques efectives de control de l’activitat de les ETT en la contractació de “collidors”.
2. Demanar a la Inspecció de Treball en València que intensifique les tasques de control de l’activitat de les ETT.
3. Demanar al govern espanyol que realitze una tasca legislativa adequada per a impedir que les ETT continuen causant danys a la major part del sector agrari valencià.
4. Notificar aquest acord a les diferents institucions i associacions relacionades amb el sector agrícola.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here